Dator > hur man köper små bärbara datorer (netbooks)

 • hur man köper små bärbara datorer (netbooks)


 • En av de hetaste Tech artiklar idag är små bärbara datorer som kallas netbooks. Dessa datorer är speciellt byggda för bärbara datorer och är mycket lätta och har lång batteritid liv. De är ofta utformade för att komplettera en annan stationär eller bärbar du äger, och därför tenderar de att vara lite mindre robust i termer av datorkraft. Detta marknadssegment är ständigt utvecklas, men det finns ingen anledning att förväxla när man köper dessa små bärbara datorer. Följ bara denna guide:

  Du behöver:
  skruvmejsel.


  1.
  Först räkna ut en budget för din lilla bärbara dator. Beroende på datorn och olika försäljningskanaler som dyker upp under hela året, är det möjligt att köpa en netbook för under $ 200. Men en del av den övre delen netbooks kosta mer än $ 600. När du har en idé om en prisklass, kan du begränsa dina val.
  2.
  Se till att du överväga netbook skärm storlek. De flesta av netbooks har 10,1-tums skärmar. Några av de nedre Netbooks har skärmstorlekar som är 8. 9 inches. Och slutligen, en del av de högre slutet Netbooks har skärmstorlekar på 11,6 eller 12 inches. Fördelen med en större skärm är att du kan se mer saker på en skärm. De mindre netbook-skärmar är så små att du kanske måste rulla runt för att se en hemsida i hela dess bredd. Om du planerar att använda netbook utsträckning, kan du överväga att köpa en större skärm netbook att minimera påfrestningarna på ögonen.
  3.
  De flesta netbooks har ett mindre tangentbord för att kompensera för deras mindre formfaktor. Men ett fåtal modeller i den lilla bärbara datorer marknadssegment (i synnerhet 12 tums netbooks) har full tangentbord. Om du inte kan anpassa sig till ett mindre tangentbord storlek, leta efter en netbook med en full tangentbord.
  4.
  Grund av sin storlek, netbooks har ofta mycket lång batteritid liv. Om du ständigt på språng, kan ha en netbook med en 8-timmars batteritid vettigt. Om du planerar att använda det hemma mycket, kanske du vill offra några av dina batteritid för andra funktioner såsom processorhastighet.
  5.
  Var noga med att avgöra vad dina datorbehov är när man köper en netbook. Även dessa små bärbara datorer är små och lätta, men de saknar processorkraften i sina större motparter bärbar dator. Om du planerar att göra saker mer komplicerade än att kontrollera din e-post och surfa på Internet, kanske du vill köpa en netbook med en bättre processor. Detta kommer att minska batteritiden dock
  6
  Netbooks främst finns i två smaker:. . Windows netbooks och Linux netbooks. De billigaste netbooks använder Linux för att sänka kostnaderna. Windows netbooks är indelade i de som använder Windows XP och Windows 7. Återigen, netbook tillverkare använder Windows XP för att sänka kostnaderna.

  Tips och varningar


 • Om du är dator savvy, kan du som Linux. Men för genomsnittskonsumenten, är Windows mer bekant och lättare att använda. Faktum är att vissa Statistiken säger att 60% av Linux netbooks är tillbaka! Om du är nyfiken på Linux men har aldrig riktigt använt det tidigare, observera att du kan installera vissa typer av Linux (som Jolicloud) vid sidan av Windows. Detta skulle vara det bästa alternativet för Linux-användare nyfiken.
 • Om du planerar att göra tunga beräkningar kan du överväga att köpa en "primär" bärbar dator i stället för en netbook dator som "primära" datorer kommer att ha betydligt mer makt än netbooks. Kommer dock att de ofta har kortare batteritid liv. Det finns vissa sudda ut gränserna mellan netbooks och "primära" bärbara datorer som det finns maskiner i båda kategorierna som finns i 12 tums storlek sortiment.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man kan öka ljudvolymen på din bärbara dator

Relaterade artiklar


 • Vad är VoIP-gateway?
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • hur du säkerhetskopierar din dator filer innan en datorkrasch
 • Hur installerar jag drivrutinen för mitt trådlösa nätverkskort?
 • bläckstråleskrivare vs Bubble Jet
 • hur du installerar minne på Dell Latitude D620
 • hur du skriver ut kuvert på en HP4
 • hur du ansluter nätsladdarna till datorer
 • hur man skriver ut i gråskala med hjälp Apple Software
 • Skillnaden mellan laser och bläckstråleskrivare