Dator > hur du tar bort och ersätta en leverans datorkraft

 • hur du tar bort och ersätta en leverans datorkraft


 • Strömförsörjningen (även känd som en strömförsörjningsenhet eller PSU) är det som ger den ström till din dator och dess olika delar. Från moderkortet och hårddiskar till fansen och CD-ROM-enheter, är det nätaggregatet vilka bränslen systemet.
  Tiden strömförsörjningen kan bli slitna, särskilt fläkten i nätaggregatet. Om denna fläkt fräser eller underlåter att springa, kan strömmen överhettas och orsaka skador på både utbud och datorkomponenter. Strömspikar kan också orsaka ett nätaggregat att misslyckas. Och om du vill lägga till fler hårddiskar eller fläktar till datorn, kanske du behöver en strömförsörjningsenhet med mer volt. Alla dessa situationer kräver en ersättare leverans

  Du behöver:. .
  Skruvdragare


  1
  första du kommer att vilja stänga av datorn och. bort alla anslutningar, inklusive nätsladden, övervaka och eventuella kringutrustning.
  2.
  bort datorns hölje och leta reda på strömförsörjning, ser du flera sladdar i olika enheter inom datorns hölje.
  3.
  Koppla varje anslutning en efter en. Kontrollera att hårddisken, moderkort, fläktar, hårddiskar och andra motordrivna komponenter är urkopplade från sina nätkabeln innan du fortsätter.
  4.
  Lossa fästskruvarna på baksidan av datorns hölje som håller nätaggregatet på plats. I de flesta datorer, överlappningar höljet rutan strömförsörjning och skruvarna kan ses nära varje hörn av överlappning. Håll handen under strömmen när du tar bort skruvarna för att förhindra att strömmen från att falla på andra komponenter.
  5.
  Placera det nya nätaggregatet på plats och skruva in fästskruvarna. Du vill trycka ned den nätaggregatet mot datorns baksida i chassit och se till att fläkten och kontakten sida är vänd mot baksidan av datorn.
  6.
  Återanslut alla strömanslutningar till hårddiskar, diskettenheter, fläktar och moderkort. Observera att vissa anslutningar är mindre än andra, till exempel en 4 tråds anslutning används på saker såsom hårddiskar som behöver mer energi. Observera också att en del fans och andra enheter kan ansluta till strömförsörjningsenheten anslutningar genom en adapter. Se till dessa anslutningar matcha upp och ansluta till fullo.
  7.
  Använd en plast twist slips för att säkra extra anslutningskablar snaking från enheten, behöver du inte vill ha dem rör komponenterna inuti datorn eller fastnar i interna fläktar.
  8.
  tillbaka ärendet och koppla all kringutrustning tillbaka in Anslut elkabeln i och starta datorn. Om installationen gick bra, kommer alla enheter att drivas och datorn startar upp ordentligt.

  tips och varningar


 • Kom ihåg att röra händerna på en metallyta utanför datorn för att förhindra statisk elektricitet från att skada av datorkomponenter.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man köper riktigt billiga bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar IP-adressen på en HP Laser Jet 8000 skrivare
 • diy internet signal booster
 • hur du ansluter en kabelansluten skrivare till en trådlös skrivare
 • vad är en Express Card-anslutning?
 • hur du fyller kanon till skrivare
 • hur man kan spara en hel mapp till en flash-enhet
 • Hur tar jag bort fax från min dator?
 • hur du tar bort fläkten från en Presario V6700 laptop
 • Hur installerar jag drivrutinen för mitt trådlösa nätverkskort?
 • definitionen av dator för ljudkort