Dator > Vilka typer av stationära datorer finns det?

 • Vilka typer av stationära datorer finns det?


 • Den första kommersiellt framgångsrika mikrodator -. Altair 8800-släpptes 1975, som inleder en revolution inom stationära datorer. Sedan dess har datorer blivit ett välkänt objekt. Efter att ha undersökt 113. 000 hushåll uppskattade United States Census Bureau under 2003 att mer än 61 procent av hushållen i USA var utrustade med en dator. Nyare nummer inte fanns tillgänglig.

  En av flera typer av datorer, skrivbordet-en mikrodator-har utvecklats snabbt sedan dess ursprung. Tekniska framsteg har gjort datorkomponenter kompakt, snabb och kraftfull. Som en följd var allt-i-ett, arbetsstation och spelsystem född.

  Allt-i-ett-PC

  Allt-i-ett-dator kombinerar "låda" som håller datorns komponenter- -moderkort, processor (CPU), hårddisk, hamnar och hårddisk-med datorns bildskärm. Allt-i-ett-datorer ger en bärbar dator alternativ grund av sin kompakta storlek. Anpassning och uppgraderingar är svårt att genomföra eftersom komponenterna är prydligt packade bakom datorskärmen.

  Tillverkarna är en annan linje med nyare modeller genom att konsumenterna kan göra eftermarknad uppgraderingar och anpassningar. Allt-i-ett datorer som vanligtvis kommer med ett trådlöst tangentbord och mus och är populära på grund av deras utrymmesbesparande kapacitet.

  Personlig arbetsstation

  Ursprungligen konstruerad för vetenskapliga och tekniska ändamål, är arbetsstationen en high-end desktop dator. Datorns bearbetning kapacitet, pris, processor och grafikfunktioner som skilde det.

  Tillverkad av processorkärnor, processorer utför en dators bearbetning uppgifter. Arbetsstationen använder flera dual-core eller quad-core processorer i motsats till användningen av single-core CPU: er i den typiska skrivbordet. Detta ökar prestanda betydligt. Dessutom arbetsstationer ger flera anslutningar för bildskärmar och har avancerade grafikkort användbart för datorstödd utformning och modellering. Apple Inc. , Dell och Sun Microsystems är några tillverkare som producerar arbetsstationer.

  Typer av program

  Många persondatorer är byggda för specifika användning. Till exempel gaming datorer innehåller avancerad grafik teknik och ökad grafikminne för att köra en smidig spelupplevelse. Stationära datorer konfigureras för designers avancerade grafikkort för att säkerställa klarhet och ärlig färg. Nybörjar skrivbord innehåller grundläggande komponenter som utgör en plattform för enkel processer såsom att surfa på Internet och ordbehandling uppgifter. Barnens stationära datorer är konfigurerade för att tillgodose små fingrar, bakterier och robust behandling.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Felsökning av pipa koder på en HP Compaq Computer

Relaterade artiklar


 • hur man reda på om en Compaq Notebook är registrerad
 • hjälp om att konfigurera ljudkort
 • hur man öppnar en Compaq Evo D500 fall
 • hur du ändrar kanal på en Belkin Wireless G Router
 • hur man håller en dator hårddisk som kör fort
 • hur du uppgraderar minnet för en HP tx1000
 • dator keyboarding & cerebral pares
 • hur man gör en sekundär laptop monitor
 • hur man köper en IPAD strömadapter
 • hur man öppnar fallet på en acomdata