Dator > Skillnaden mellan en dual core proessor & Core 2 Duo processor

 • Skillnaden mellan en dual core proessor & Core 2 Duo processor


 • Varje dator Central Processing Unit (CPU) är en form av mikroprocessor som består av två grundläggande komponenter, en kärna och en cache. Enkelt uttryckt, utför kärnan beräkningar och cacheminnet gör uppgifterna tillgängliga de grundläggande behoven. En dual-core processor är en typ av processor som består av två kärnor och två cachar. En Core 2 Duo är en specifik dual-core processor som tillverkas av Intel Corporation

  Minne

  Cache-minnet är på samma chip som kärnan. Det ger kärnan med data snabbare än RAM-minne eller hårddisk minne. Även innehållet i cachen förändras i takt med kärnan verksamhet, vilket gör viktig information lättillgänglig. Dubbla kärnor kan allokera cacheminnet olika beroende på behov av ledarna. Det är, om en kärna är inaktiv, kan den andra använda både cachar på samma gång. Ju mer borrkärnorna kan rita vad de behöver från cachen, desto mindre måste vänta på långsammare minne från RAM-minnet och hårddisken.

  Performance

  Till skillnad från single-core processorer, dubbla kärnor kan "hyperthread" beräkningar. Det innebär att de kan dela en given beräkning i två enklare beräkningar och har båda kärnor arbetar samtidigt på sin del av problemet. Dubbla kärnor kan också skapa "tillhörighet" mellan vissa hylsor och viss verksamhet, med inriktning att komplettera sina tilldelade uppgifter snabbare.

  Core 2 Duo Funktion

  Några Core 2 duo inte använder hyperthreading. Enligt SharkyExtreme. com, hyperthreading i Core 2 Duo's är "ett tveeggat" svärd, som ger bättre prestanda i vissa fall och har ingen effekt i andra. HyperThreading-aktiverade Core 2 Duos tenderar också att för stark värme.

  Tidsplan

  Innan Core 2 Duo, var Intels Pentium D ökända för hög strömförbrukning och långsam prestanda. År 2006 släppte Intel sin första gruppen av Core 2 Duos. I lineupen bestod av E6300, E6400, E6600, E6700 och X6800. Dessa processorer varierade i hastighet från 1,86 GHz till 2,93 GHz med en cache storlek 2 MB för E6300 och E6400. Alla de andra hade ett 4MB cache storlek. Under 2007 började tillverka Intel Core 2 Quad processorer. Dessa hade fyra kärnor och fyra cachar vardera. Enligt TechSpot. com, utföra de nästan tre gånger snabbare än Pentium D.

  Förbättringar

  Trots utseendet på fyra och till och med sex kärnor, dubbla kärnor kvar på marknaden. Som av 2010, den senaste dual core-processorer inkluderar Intel i3, Intel i5, AMD Athlon II X2 250 och AMD Phenom X2 550. Både i3 och i5-serien har samma 4MB cache som Intels ursprungliga top of the line Core 2s. Den snabbaste i5 arbetar på 3,46 GHz, cirka 20 procent snabbare än sin motsvarighet 2007. I jämförelse har Anthlon II X2 250 en 2MB cache och fungerar på 3 GHz. Phenom X2 550 klockor i vid 3,1 GHz och har 7MB cache.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man använder scannern på min skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Western Digital 250gb mybook
 • att lägga till en TV-mottagare till din dator
 • hur ändrar hårddisken i en Dell Inspiron 4000
 • hur man laddar Windows från en flash-enhet
 • hur man bygger en mini-B USB-kabel
 • hur man uppgradera BIOS på en HP OmniBook 6000
 • hur du vill justera HP Deskjet 3650 skrivare
 • hur man ansluter en extern bildskärm till bärbar dator
 • mac vs PC-plattformen
 • hur man skapar en bootbar USB-fdisk