Dator > instruktioner för att ersätta en Dell 4600 moderkort

 • instruktioner för att ersätta en Dell 4600 moderkort


 • Dell Dimension 4600 är en serie av datorer stationära inte längre producerade av Dell. Moderkortet, som ibland kallas en krets eller ett system ombord, har många viktiga komponenter i datorn. I huvudsak är det kroppen av ditt system. Beläget på moderkortet är minnet, mikroprocessor och anslutningar till all hårdvara. Byte av moderkort är inte svårt, men det kan vara knepigt. Eftersom detta är en så viktig del av din dator system, bör du ha erfarenhet av datorn reparation innan du försöker byta ut ett moderkort.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Statisk handled band.
  Ersätter systemkortet.

  Komma igång


  1.
  Stäng av datorn och koppla alla kablar, till exempel tangentbord, mus, nätverk och AC-adapter .
  2.
  Ta bort framsidan av datorn. Med frontpanelen mot dig, leta upp och tryck på spärren på den övre vänstra delen av datorn. Med trycks spaken kommer luckan i toppen. Skjut fingrarna ner den öppna sidan och leta reda på botten-release fliken. Tryck på fliken inåt och dra loss.
  3.
  Sätt på en statisk-resistenta armbandet och röra handen för att omålad metall. Rör vid omålad metall ofta när du arbetar inuti datorn. Detta kommer att marken dig så att du inte ger en statisk laddning och kort ut komponenterna i datorn.
  4.
  Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller diskettenheten på plats. Koppla bort kablarna från diskettenheten till moderkortet och dra diskettenheten ut.

  Ta bort moderkort


  1.
  Ta bort eventuella kort installeras på moderkortet. Detta inkluderar ljudkort, grafikkort och minne. De flesta kort pop antingen på sin plats när du tar bort skruven och dra upp eller kommer att ha en plast spak som kommer att dyka dem ur hamnen. Ta bort eventuella anslutningar korten har till moderkortet.
  2.
  Koppla bort alla kablar från moderkortet. Detta inkluderar hårddisk anslutningar, DVD-spelare och makt.
  3.
  Lyft upp kylfläns svepning. Denna plastbit sitter över en del av moderkortet. Det kommer att lyfta ut.
  4.
  Ta bort fläkten. Lossa fläkten från strömkällan. Ta bort skruvarna som håller fläkten till styrelsen och dra av apparaten.
  5.
  Bort de tolv skruvarna som håller moderkortet på ramen på datorn. Sätt skruvarna åt sidan på en säker plats. Lyft styrelsen utanför ramen för datorn.
  6.
  Lägg den gamla styrelsen intill ersättning ombord och jämföra de två enheterna. Detta kommer att säkerställa att du har köper rätt styrelsen för din dator. Kontrollera att alla portar och kortplatser är de samma.
  7.
  Bort mikroprocessorn paketet från den gamla styrelsen att använda på den nya styrelsen vid behov. Vissa forum kommer med en förinstallerad mikroprocessor. Vrid kylflänsen på toppen av mikroprocessor-paketet på den gamla styrelsen från sida till sida. Kylflänsen kommer att se ut som en vertikal fil innehavare. Dra ut fliken ur den främre av kylflänsen och lyft bort kylflänsen.
  8.
  Leta behållande modulen klippet på främre delen av paketet. Detta visas som en hävstång. Tryck in fliken och dra lagring klippet upp. Ta bort paketet.
  9.
  Ställ modulen ner i mikroprocessorn uttaget på den nya styrelsen. Uttaget är en liten plattform på brädan med hål i den. Ställ in paketet ner på sockeln och rikta in stiften på paketet till hålen på sockeln. När den är korrekt placerad, kommer spaken stå upprätt. Tryck spaken nedåt tills det snäpper på plats.
  10.
  Sätt kylflänsen på toppen av mikroprocessor och tryck ner behålla spaken.

  Installera nytt moderkort


  1.

  Ställ den nya styrelsen ner på datorn ram och fäst det med de tolv skruvar.
  2.
  Installera komponenter från den gamla styrelsen på den nya styrelsen, som minnesmoduler, kort och fläkt montering.
  3.
  Ställ byglarna på att ersätta styrelsen så att de är identiska med dem på den gamla styrelsen.
  4.
  Återanslut alla kablar, t. ex. el-kabel och hårddisk.
  5.
  tillbaka diskettenheten. Stäng locket och anslut datorn.


Previous:hur man installerar laptop hd Next:Hur får jag samma display på två bildskärmar från en bärbar dator?

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om min laptop kräver ett dualistiskt lampa inverter?
 • hur man gör en bild av en anteckningsbok hårddisk
 • hur man identifierar minnen
 • vad är bättre, ett LaserJet eller en bläckstråleskrivare?
 • USB-minne Format verktyg
 • hur man skapar en flash-enhet täcka
 • Felsökning av en oki data skrivare
 • tillgång till dator och funktionshinder
 • hur man bränner iso-talet till en flash-enhet
 • hur man kan kontrollera HD för dåliga sektorer