Dator > hur man hugga en pc fall att sätta i mer hårddiskar

 • hur man hugga en pc fall att sätta i mer hårddiskar


 • Många datortillverkare erbjuder möjlighet att lägga till en andra hårddisk genom att inkludera en hårddisk "bur" som kan rymma mer än en enhet. Men om burens konstruktion inte erbjuder den här funktionen kan du "hacka" eller "kit bash" fråga och låna delar från andra datorer för att skapa en stabil bur för en andra hårddisk

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel.
  Tillval: Anslutning ("Mollie") förlängning adaptrar
  . Tillval: Metallbearbetning verktyg som tenn snips, roterande verktyg
  . Valfritt: Borrmaskin med metall och plast borrkronor.
  Valfritt: Sekundär IDE-eller SATA-kablar
  . Valfritt: PCI RAID-kort
  . Tillval: Spis bultar
  . Tillval:. Old datorns hårddisk bur


  1
  Koppla loss alla kablar från baksidan av datorn och öppna fallet. . Hitta plastflikarna håller frontpanelen i chassiet och ta bort frontpanelen.
  2.
  Undersök insidan av datorn. Notera längden på de elektriska ledningarna med sina plast 4-stifts anslutning uttag (kallas ibland "Molly") som kommer från nätaggregatet. Om kontakten kablarna är korta, kan du behöva köpa en förlängning adapter så en koppling ledare kan nå en ny hårddisk plats.
  3.
  Avgöra vilken typ av kablar ansluter hårddisken på moderkortet. Om hårddisken är IDE typ kommer en bred, platt bandkabel ansluta enheten till moderkortet. Undersök detta IDE-kabel nära toppen på hårddisken, letar efter en plug-in punkt för en andra enhet. Om din IDE-kabel kan inte ge en andra enhet, granska moderkortet, leta efter en öppen sekundära IDE-uttag. Detta uttag kommer att vara ungefär 2 inches lång och ca 1/4th av en tum bred, i slutet av en IDE-kabel ansluts till detta uttag. Om du inte ser en fri öppen sekundära IDE-port kan du behöva installera ett PCI RAID-kort för att installera mer än en hårddisk. De flesta datorer som använder SATA-anslutningar kommer att ha öppet SATA-portar på moderkortet.
  4.
  Mät avståndet från den plats där du kan ansluta en sekundär enhet på moderkortet till den plats du tror Du kanske vill montera en andra hårddisk. Du måste hitta din nya andra hårddisk i standard kablar avstånd från anslutningspunkten till moderkortet. Om din nuvarande IDE kabel har en "huvud" för att ansluta en andra enhet, måste du hitta din andra hårddisk bredvid din nuvarande köra så här "huvud" kan nå den nya enheten. Om du kan ansluta till moderkortet med en separat kabel, kan du hitta den andra enheten nästan var som helst i fodralet: Mest IDE-eller SATA-kablar finns tillgängliga från 6 inches till 18 inches i längd.
  5.
  Titta på den aktuella hårddisken bur. Om din hårddisk är monterad i vertikalt rack på framsidan av chassit, avgöra om du kan improvisera ett montage för att lägga till en andra enhet utanför denna bur. Om din hårddisk är monterad i en horisontell rack, avgöra om det finns plats i racket, eller under rack för att montera en andra hårddisk.
  6.
  Undvik bokstavligen "hugga "ut till eller ta bort andra chassin strukturer för att göra plats för en andra hårddisk. Computer fall är byggda med lite "extra" hårdvara som kan enkelt tas bort utan att skapa andra strukturella problem. Om du måste skära ut chassit metall, ta bort moderkortet och alla andra komponenter först. Rengör fallet grundligt eventuella metallspån innan du installerar moderkortet.
  7.
  Fäst den andra enhetshölje till chassit i bästa läge. Använd de fyra hålen sida skruv finns på kanterna av alla hårddiskar för din monteringsändamål. Om du inte kan använda de fyra hålen sida skruv direkt, konceptualisera använda hålen med tillsats av konsoler eller galgar du göra från den gamla datorn delar eller band av aluminium. Borra inte nya skruvhål någonstans på hårddisken direkt --- de vibrationer som skapas genom att borra hål i enheten kommer att förstöra den. Om botten på hårddisken har utsatt elektronik, inte placera denna sida av enheten platt mot metall botten av chassit, vänd kör över så att elektroniken är skyddad från kortslutning mot andra metallytor
  8.
  Montera en enhet på insidan av sidokåpan panel på datorn bara om det finns något annat alternativ inuti chassit korrekt. Placera en hårddisk på insidan av locket panelen kommer att göra bort panelen svårt. Se en sidomonterad enhet inte stör med rörliga komponenter, till exempel fläktar, när sidan är stängd. Borra hål genom sidokåpan panelen och bult denna andra hårddisk bur till sidopanelen. Montera hårddisk inuti detta nya bur och ansluta den elektriska Mollie och IDE-eller SATA-kabeln till enheten.


Previous:hur man bygger en egen dator quad core Next:hur man förutsäga inverter fel

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en hårddisk i DOS
 • hur man kan öka Lenovo S10 grafikminne
 • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck
 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • hur du kan få en gammal dator till god användning
 • hur man bränner dvd filmer snabbt
 • Hur du inaktiverar en dubbel knacka på pekplattan en Acer laptop?
 • hur man gör i Windows XP tema visas igen
 • hur du tar bort ett kluster på en flash-enhet
 • hur till vända på en HP 6510 bluetooth