Dator > hur man bygger en egen dator quad core

 • hur man bygger en egen dator quad core


 • Införandet av quad core-processor förde parallella beräkningar till nya höjder. Fyra processorer som arbetar på separata eller samtidiga uppgifter erbjuds ett stort uppsving i hastighet och produktivitet. Bygga ditt eget Quad Core dator är ofta mer kostnadseffektivt än att köpa en redan byggd maskin. Naturligtvis, när du bygga din egen dator måste du sätta i den tid och energi till forskning och beställa dina delar, se till att du har rätt verktyg och ägna en eftermiddag eller kväll för att själva byggnaden

  Du behöver:.
  Dator inhägnad (eller "fall").
  Skruvmejsel.
  Moderkort (quad core kapabel).
  RAM.
  Quad core CPU med kylfläns /fläkt (HSF).
  Power Supply (PSU).
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Operativsystem.

  Bygga PC


  1.
  Placera fall på ett plant underlag med bra belysning. Ta bort sidopanelen i ärendet genom att ta bort några skruvar som kanske håller den på plats.
  2.
  Installera moderkortet genom att rada upp de förborrade hålen på moderkortet sig med mässing standoffs förinstallerade i målet. Om det inte finns några standoffs närvarande, måste du installera dem. Dra åt varje dödläget för att motsvara den befintliga hål i moderkortet. När de är väl överens, använd den medföljande monteringsskruvarna att fästa moderkortet i standoffs. Var noga med att inte dra åt skruvarna.
  3.
  Anslut den lilla leder från återställning och makt knappar, liksom hårddisken och strömindikatorn till lämpliga rubriker på moderkortet . Rådfråga din instruktionsbok för rätt plats, eftersom de varierar vilt mellan moderkort märken och modeller.
  4.
  Installera RAM i lämpligt färgade DIMM-platser. Tryck på RAM-modulen nedåt tills du hör ett "klick" och clipsen på båda sidor av DIMM håll modulen på plats. Se till att du rada upp skåran på RAM-modulen i skåran på DIMM själv.
  5.
  Försiktigt placera processorn i sockeln, radar upp den lilla ikonen i hörnet av processorn med motsvarande ikon på CPU socket. Tryck på den lilla silver spaken nedåt tills det låses på plats under den lilla läppen på sockeln. Avlägsna plastskydden från HSF, utsätta den termiska interface material (TIM) under. Tryck på HSF ned direkt ovanpå processorn, radar upp monteringsfästena på HSF med lämpliga kontakterna på CPU-sockeln. När väl överens, klicka på HSF låsmekanismen på plats. Anslut strömkabeln ur HSF till korrekt märkta header på moderkortet.
  6.
  Installera nätagg genom att skruva fast det i rätt montering Bay på fallet. Vissa fall har viken på toppen och några i botten. Rådfråga din instruktionsbok för mer information. Fäst 24-pin ATX 12V och ATX-kontakter till lämpliga hamnar på moderkortet. De är oftast ligger nära mitten av moderkortet och nära processorsockel, respektive. Häng kvar PSU kablar över sidan av målet att hålla dem ur vägen tills de behövs.
  7.
  Montera hårddisken i lämpligt utrymme inuti fallet med ingår monteringsdetaljer. Använda kablar medföljer moderkortet, koppla hårddisken till moderkortet via SATA eller IDE. Anslut lämpliga strömkontakt (molex eller SATA) på hårddisken.
  8.
  Montera den optiska enheten till lämplig 5,25-tums fack på framsidan av ärendet, med den medföljande monteringsskruvar. Anslut den till moderkortet via IDE-eller SATA. Anslut den till elnätet med hjälp av lämplig kontakt.

  Installera operativsystemet


  1.
  Tillbaka sidostycket i fallet och ansluta PSU på en vägg uttag eller överspänningsskydd. Slå på datorn och placera OS DVD i den optiska enheten. Återställ datorn.
  2.
  Tryck på valfri tangent när du uppmanas att starta från DVD. Följ installationsanvisningarna uppmaningarna och ange din produktkod när det efterfrågas.
  3.
  Starta om datorn när du ombeds och ta bort OS skivan från den optiska enheten.


Previous:hur man installerar en Canon ip 1600 bläckpatron Next:hur man hugga en pc fall att sätta i mer hårddiskar

Relaterade artiklar


 • hur man använder disksystem
 • hur formatera
 • hur man använder två monitorer samtidigt i Vista
 • instruktioner för påfyllning en HP C6657A
 • hur man väljer den bästa specifikationer för Sony datorer
 • hur man byter RAM-minnet i en acer aspire 4315 laptop
 • Felsökning av en ViewSonic va721
 • Hur testar jag mic på min dator?
 • hur indentify värden RAM-minne
 • hur man öppnar Exchange Management Console