Dator > jämförelse av en skrivare och scanner

 • jämförelse av en skrivare och scanner


 • Skrivare och skannrar är två olika och väsentliga delar av datorns maskinvara som har funnits sedan början av själva datorerna. Skrivare ta indata från användare och skapa en utskrift av den ingången på papper av olika former och storlekar. Scanners växla processen och ta fysisk input och skapa en bild av nämnda ingång på användarens dator

  Du behöver:. .
  CD-drivrutin installation

  Device Historia

  Skrivare är en hårdvara perifer som har funnits sedan 1950-talet (och ännu längre tillbaka när de inte kombineras med en dator). Skrivare började med laserbaserade utskrift följd av lasern driven kopiatorer av tiden. På 1970-talet och 80-talen var bläckstråle-baserade skrivare född och massproduktion hushåll skrivare som tillverkades. Skannrar var också född någon gång på 1950-talet, men slog inte hushållet scenen till slutet av 1980-talet och in på 90-talet.

  Skrivare

  Dator-baserade skrivare tar användaren (från en ansluten dator) och skriv ut ut resultaten på en pappersprodukt. Skrivare finns i alla olika former och storlekar, och är skräddarsydda för olika storlekar av papper. Det finns också flera typer av bläck som används i olika typer av utskrifter processer. Många tryckerier idag ansluta till en dator via USB, och nu omfattande nätverk skrivare använder Ethernet-trådbundna eller trådlösa anslutningar för att dela skrivare över ett nätverk mellan datorerna.

  Scanners

  Du kan tänka på en scanner som motsatsen till en skrivare. Scanners ta fysisk insatsvara (t. ex. tryckta bilder, tidningsurklipp, etc. ) och skapa en bild av för ingående och skicka det till den anslutna datorn. Kopiatorer är precis som skannrar i att de använder samma process för att skapa en bild av de fysiska input och skapa en ny bild ska direkt skrivas ut istället för att skickas till en dator.

  Combo Enheter

  Idag, skrivare, kopiatorer och skannrar är till priser som hushållen i genomsnitt konsumenten har råd med. Många skrivare och skanner tillverkar producera allt-i-ett-enheter eller tre-i-ett-enheter som har en skrivare och en skanner i en och samma enhet, vilket gör den kompatibel till att göra kopior också.

  Current Device Nöden

  Nästan alla konsumenter som köper en dator bör ha minst en skrivare att gå med på det. Skrivare och skannrar är nödvändiga för många affärsprocesser, undervisning och oändliga liknande implementeringar. Det finns en skrivare, skanner och kopiator på marknaden idag är anpassade för alla användare och alla plånböcker.


Previous:nothing Next:hur man installerar minne på en Acer Aspire 5100

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer ett bra grafikkort
 • hur man kan utvidga en SATA-anslutning hårddisk på systemkortet
 • problem med toshiba satellite A105
 • Hur skriver jag ut ett säkrat dokument akrobat?
 • felsökning av en dator som stängs av helt oväntat
 • hur man ansluter en diskettenhet använda en hårddisk kabel
 • hur du uppgraderar laptop videor
 • Hur du kopierar en ikon & klistra in i en starta mapp
 • hur man återställer marker bläckpatron
 • hur man rengör en HP LaserJet P2015