Dator > hur man väljer ett grafikkort för en ny dator bygga

 • hur man väljer ett grafikkort för en ny dator bygga


 • Ditt val av grafikkort kan vara det viktigaste beslut du gör när man bygger en ny dator. Eftersom de flesta användare med anknytning styrs till skärmen, kanaliseras huvuddelen av din nya dator: s produktion kommer att ske genom detta kort. Hastigheten på kortets grafiska (GPU) och dess minne avgör hur smidigt det kommer att fungera när du spelar filmer, spel eller animation. Välja vilka kort som är rätt för dig beror på önskad prestanda och kompatibilitet med ditt operativsystem, moderkort och budget.

  Du behöver:
  moderkort
  . Operativsystemet.
  Datorväska.


  1.
  Inspektera ditt moderkort och avgöra vilken typ av slot du har tillgängligt för ditt grafikkort. De vanligaste typerna av expansionsplatser för ett grafikkort är PCI-E, AGP och PCI. Om du inte kan tala om olika typer av slots isär genom att titta på dem, kontakta din moderkort dokumentation. PCI-E slot kommer att erbjuda den snabbaste gränssnitt med ditt system, följt av AGP och PCI-kortplatser.
  2.
  Bestäm förenlighet grafikkort med ditt operativsystem. En snabb, billig kort med mer minne än du behöver gör du inte bra om ditt operativsystem inte kan kommunicera med den. Länkar till listor maskinvarukompatibilitet för de senaste två versioner av Windows finns i Resources. Grafikkort tillverkarens webbplatser kommer också att erbjuda information och drivrutiner för olika operativsystem.
  3.
  Jämför storleken på kortet till ett belopp av rummet finns i målet. Du kan ha problem att klämma en stor kort med en kylfläns och fläkt i en låg profil fallet. Överväg bredden på kortet också. Utbyggnaden slots på vissa moderkort tätt placerade. Om de monterade komponenterna sträcker mer än hälften av en tum ovanför kortet kan det vara svårt att använda intilliggande plats.
  4.
  Bestämma din hastighet och minneskrav. Grafikkortet grafiska (GPU) kommer att hantera det mesta av arbetet är inblandade i att sätta upp bilder. Hastigheten på GPU och hur mycket minne den har möjlighet att ta itu med kommer att ha en direkt inverkan på kvaliteten på bildåtergivning och animation. Välj ett kort med en snabb GPU och minst en gigabyte minne för spel eller redaktionella program. De flesta ordbehandlingsprogram och affärsapplikationer kommer att fungera bra med mindre tillgängligt grafikminne och en långsammare GPU.
  5.
  Överväga vilken typ av skärm du vill använda. Äldre bildskärmar använder en analog signal för att producera bilden på skärmen. Nyare kort producera en digital signal. Adaptrar finns för de flesta kort. Kontrollera vilken typ videoutgång och adapter tillgänglighet innan de köper kortet.

  Tips och varningar


 • ett högre pris inte nödvändigtvis innebär bättre prestanda.
 • Läs prestanda jämförelse recensioner. Inte alla kort är skapade lika. Tillverkarna har varit kända för att vara optimistisk när betyg grafisk bearbetning hastighet och prestanda. CNET. com och PCMag. com är bra ställen att börja leta efter recensioner. GPUReview. com är en sajt dedikerad till grafikkort jämförelser (se Resurser).

Previous:nothing Next:hur du anger en bios uppgradering Acer minne

Relaterade artiklar


 • hur man klona en sol hårddisk till skiva
 • hur man installerar Creative WebCam Instant
 • hur man fyller bläckpatroner på en Canon PIXMA MP150
 • Hur konvertera köra från NTFS
 • hur du kopierar en cd som ett spår
 • felsökning av en usb chef flash-enhet i Windows XP
 • vad är en DVI-adapter?
 • Epson Inkjet Refill instruktioner
 • hur man använder iSight för att skjuta en kamera
 • felsökning av en Logitech trådlöst tangentbord och mus