Dator > hur man kan förhindra förlust av data i åtta steg

 • hur man kan förhindra förlust av data i åtta steg


 • Förlust av data kan vara mycket förödande för både individer och organisationer.
  Det är mycket tydligt att fördelarna med att använda IT för att hantera och bearbeta viktiga uppgifter är enorma. Dock garanterar inte detta inte säkerheten för dina data. Av denna anledning alla som använder ett datorbaserat system för att lagra data bör sträva efter att skydda den. Denna artikel belyser åtta sätt för att förhindra förlust av data
  1
  Skydda ditt system med antivirusprogram.
  Det första du bör göra är att skydda datorn. Inte surfa på nätet utan din antivirusprogram installed. When en dator är infekterad med virus och maskar kan systemet vara skadad och detta kan leda till förlust av värdefulla data. Det är därför lämpligt att ha ett mycket bra antivirusprogram installerat och uppdateras regelbundet.
  2.
  Skydda din dator system från angrepp.
  Ett datorsystem kan uppsåtligt attackeras av hackare som försöker få tag på din personliga information eller bara för att förstöra dina data. Installera en brandvägg kommer att minimera risken för sådana angrepp.
  3.
  Ha en bra arkivsystem.
  En användare kan av misstag radera en mycket viktig fil eller data. Merparten av tiden, upptäcker användaren att uppgifterna saknas endast när uppgifterna behövs. Oavsiktlig radering av data kan ske medan du använder en fristående dator, nätverk maskin eller ett informationssystem för. En enkel lösning är att vara försiktig så mycket som möjligt se över ditt arbete och se till att du har en bra ansökan och ledningssystem på plats.
  4.
  Tänk innan du tar bort en fil.
  En användare kan målmedvetet ta bort data eller filer från en hårddisk, när de tror att de inte behöver den längre. Många människor blir desperata när de har tagit bort en fil och har också tömt sina papperskorgen. Men det är fortfarande möjligt att driva sådana filer. Lösningen är att se till att du inte behöver en fil eller data längre innan du tar bort den.
  5.
  Threat ditt system med omsorg.
  Korruption av dina filer kan leda att förlust av data. Filer på din dator kan bli skadad på grund av strömavbrott, felaktig avstängning av ett datorsystem och maskin-eller programvara misslyckande. Den programvara du använder dagligen såsom ordbehandlingsdokument eller din databas dokument misslyckas ibland och kraschar och kan orsaka dataförlust. När dessa inträffar, är datorn processer stoppas abrupt, och viss fil skapande processen aborteras, vilket resulterar i fil korruption. Gör ditt bästa för att avsluta program och stänga av datorn systemet ordentligt. Också alltid se till att du ställt in datorn att ta emot automatiska uppdateringar av dina program och operativsystem för att minska risken för programvara misslyckande.
  6.
  underhålla ditt system.
  Kontrollera att du har en rutin PC underhåll. Använd ett verktyg Diskrensning som är kompatibelt med ditt operativsystem för att rensa upp din dator. Detta tar bort bitar som äter upp din hårddisk utrymme inklusive filer som cookies och tillfälliga filer som laddas ner från Internet. I allmänhet använder sig av de program programvara som var förinstallerat på datorn för att hålla den i trim.
  7.
  Backup hårddisken regelbundet.
  Fysisk skada på en hårddisk kan leda till hårddiskfel. Fysiska skador kan uppstå på grund av misskötsel av maskinvara eller naturkatastrofer som översvämning, brand eller plötslig strömstöt eller fel. Om en hårddisk tappas av misstag eller slå, kan den resulterande trauma orsaka förlust av data. Det är inte mycket man kan göra i händelse av naturkatastrofer, förutom att ha dina data säkerhetskopieras på annat håll, till exempel lagring online system kan vara mycket användbart för detta ändamål. Ett annat bra alternativ är att använda extern hårddisk lagring som en backup-system.
  8.
  Låt experter Hantera din hårdvara.
  En användare kan av misstag formatera en hårddisk. När hårddisken formateras data skulle gå förlorad. Det finns dock ingen anledning till panik vid den punkten som data återvinning experter kan bidra till att återställa data. Lösningen i detta fall är inte att leka med hårdvara om du inte är en expert. Alltid fråga experter om du måste göra vissa grundläggande förändringar i datorn.

  Tips och varningar


 • stegen i förhindra dataförlust är ganska lättfattlig och enkelt. Men att veta vad man ska göra det räcker inte, snarare, med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att hålla dina data sparas är mer givande.

Previous:nothing Next:hur man får bärbara försäkring

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag fylla på bläcket på Lexmark X2600 skrivare?
 • hur man fyller en OKI tonerkassett
 • hur man fixar ASUS moderkort buller chipset fläkt / döende problem
 • hur man ansluter en extern bildskärm till bärbar dator
 • hur man identifierar minnen
 • hur man startar upp en dv4000 från en USB
 • hur man bränner en DVD-video som är för stor för min dvd
 • hur man tabba igenom öppna program
 • Hur konvertera en FAT-eller FAT32 hårddisk till NTFS
 • Intel Pentium 4-processor information