Dator > hur man demonterar en IBM Thinkpad 600 typ 2645

 • hur man demonterar en IBM Thinkpad 600 typ 2645


 • IBM ThinkPad 600 anses vara en av arbetshästarna i IBM serie av bärbara datorer. Idag, många används ThinkPad 600s är fortfarande på marknaden på auktion webbplatser och på andra återförsäljare, ofta prissätts i eller nära kostnaden för en ny laptop som erbjuds av andra tillverkare. Om du skulle behöva byta ut en del i din bärbara dator eller om du vill sälja din gamla laptop för delar i denna lukrativa marknad, skulle det inte vara alltför svårt att plocka isär din IBM ThinkPad 600 laptop

  Du behöver:
  Printer .
  Set med juvelerares skruvmejslar.


  1.
  Ladda IBM Thinkpad 600 Typ 2645 underhåll manual och skriva ut den för enkel referens (se avsnittet Resurs för en länk till Hämtningssida).
  2.
  Bestäm hur mycket demontering är skyldig att göra den uppgift du vill utföra. Till exempel, om du bara vill byta ut det interna modemet, behöver du bara ta bort tangentbordet. Om du vill ta den bärbara datorn isär för att rädda de delar, kan du behöva ta bort alla komponenter från fallet.
  3.
  Ta den bärbara datorn från strömkällan och stänga ner maskinen helt. Vänd maskinen upp och ner på en plan yta, med maskinens framsida mot dig.
  4.
  Ta bort hårddisken genom att skruva den enda skruv som håller locket på plats. Denna skruv är beläget bredvid batteriet, i front höger sida av maskinen. Skjut bort locket från hårddiskfacket och dra försiktigt på den exponerade blå haken för att ta bort hårddisken.
  5.
  Ta bort CD (eller andra medier bil) från den swap-enhet viken genom att skjuta spärren åt vänster och dra försiktigt CD-enheten ur facket.
  6.
  Ta bort minneskortet genom att skruva loss den enda skruv över facket. Försiktigt bända upp batteriet församling bort från anslutningen, med en liten platt skruvmejsel. Ta bort minne genom att använda skruvmejsel för att bända upp minnet innehavare loss från de enskilda minneskretsar. Se handboken för exakta instruktioner om hur man gör detta, om det behövs.
  7.
  Leta reda på pilarna som pekar på skruvskydd på maskinen. Lossa skruven täcker med en platt skruvmejsel. Ta bort skruvarna en i taget och lägg dem på en säker plats.
  8.
  Öppna datorn och ta bort tangentbordet genom att skjuta tangentbordet något framåt. Det kommer att ta bort lätt om du har tagit bort alla skruvar märkta med pilar. Du har nu tillgång till insidan av din ThinkPad 600.
  9.
  Se underhållshandbok för fortsatt avveckling av de delar som ligger i den bärbara datorn basen.
  10 .
  Ta bort de två skruvarna täcker beläget i nedre hörnen av den bärbara skärmen hållaren. Skärmen takmontering kan nu tas bort, så att du tillgång till laptop skärmen. Försiktigt bända anslutningen från skärmen till grafikkortet i basen för att ta bort skärmen. Följ bara den smala kabeln från skärmen till moderkortet för att hitta kortet.
  Elva.
  Återmontera laptop i omvänd ordning efter att du har reparerad eller utbytt den defekta delen, om så önskas.

  tips och varningar


 • Använd en ljus-färgad markör för att numrera varje hål när du tar bort skruvarna. Lägg varje skruv i en rad på ditt arbete yta. Detta kommer att hjälpa dig att sätta rätt skruv i rätt hål när man gör monteringen.
 • alltid röra något av metall innan du försöker arbeta på en bärbar dator, för att avleda statisk elektricitet från kroppen.

Previous:nothing Next:hur man installerar data faxmodem

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar Logitech webbkamera
 • hur man återställer en HP PSC 1300 fel skrivhuvud
 • hur du gör din flash-enhet en Virtual PC
 • hur man kan förhindra förlust av data i åtta steg
 • hur man fixar en nervös Logitech mus
 • extern hårddisk format för Mac fett vs ntfs
 • hur du bygger din egen dator på en timme
 • hur du kontaktar Acer att fixa din bärbara dator
 • hur man fyller en HP 97 bläckpatron
 • historia dator design