Dator > hur man bygger en dator rigg

 • hur man bygger en dator rigg


 • Det finns många skäl för att bygga en dator. Först och främst är det faktum att du får exakt vad du vill istället för att behöva välja mellan förkonfigurerade modeller. Du kan också spara pengar. Bygga ditt eget system kan ge dig en känsla av stolthet över din prestation, och det bidrar till att avmystifiera det interna arbetet i en dator

  Du behöver:. .
  # 2 och # 1 Phillips skruvmejslar
  Liten platt skruvmejsel.
  Anti-statiskt armband.
  Case.
  PSU (Power Supply Unit).
  CPU (Central Processing Unit).
  Kylfläns och fläkt för CPU.
  RAM (Random Access Memory).
  Moderkort.
  HDD (Hard Disk Drive).
  Optiska enheten.
  Grafikkortet.
  Ljudkort (valfritt).

  Konfigurera


  1.
  Skapa en arbetsyta tillräckligt stor för att lägga ut alla delar och har utrymme att montera ihop datorn. Använda ett gammalt vitt lakan att skydda ytan på din arbetsplats och att göra det lättare att hitta tappade små delar.
  2.
  Ställ fallet på sin sida och öppna luckan. Ställ alla komponenter ut runt fallet på toppen av sin antistatiska påsar. Håll och skruvar eller kablar som levererades med de komponenter bredvid dem.
  3.
  Montera moderkortet, RAM, CPU (med kylfläns och fläkt) och grafikkort utanför ärendet första att testa dem. Anslut kontakterna PSU makten i moderkortet och grafikkortet om det kräver extern ström. Anslut grafikkortet till en bildskärm. Ström på systemet genom att använda liten platt skruvmejsel för att ansluta två stiften märkta för strömbrytaren på moderkortet. Referens moderkortet manualen för att lokalisera rätt två stiften. Om systemet befogenheter upp och du får pip koder, nytt säte grafikkortet och RAM och strömmen igen. Om du fortfarande pip koder, för att referera till diagrammet länkade nedan urskilja vilken del som inte fungerar och ersätta det. Ta ut grafikkortet, men lämna RAM och CPU.

  Installation


  1.
  Installera I /O (Input /Output) platta som kom med ditt moderkort i ärendet. Installera standoffs mässing moderkortet i de lägen som matchar hålen på moderkortet. Placera moderkortet i målet kanten först för att passa in den i hålen på I /O-plåt. Använd de medföljande skruvarna för att fästa brädan ordentligt i fallet.
  2.
  Installera grafikkort och ljudkort (om du köpt en). Ta bort facket paneler bakom de platser där korten kommer att installeras. Sätt korten rakt ner i sina springor ordentligt. Fäst skruvarna ordentligt för att hålla dem på plats.
  3.
  Installera den optiska enheten och hårddisken i sina respektive fack. Du kanske måste ta bort en Punch-Out i 5 1/4-tums viken för den optiska enheten. Använd de medföljande skruvarna för att fästa ordentligt enheterna i deras fack.
  4.
  Installera PSU. Fäst moderkort, grafikkort och köra kraftkablar. Fäst frontpanelen LED och power /reset-knappen anslutningar och anslut alla andra anslutningar frontpanelen du vill ha, som USB, Firewire och mic /hörlursuttag. Fäst datakabeln till hårddisken och optisk enhet. Anslut i alla fall fans du kommer att använda. Sätt sidopanelen tillbaka på fallet och fäst det med skruvarna.


Previous:nothing Next:hur fylla på bläckpatroner till en HP c8773a

Relaterade artiklar


 • refill instruktioner för en Tennessee 350 tonerkassett
 • hur du kan hjälpa din bärbara dator batteriet räcka längre
 • cis vs CCD-skannrar
 • diskett bildframställning
 • hur man kan återställa cds för HP Pavilion 551w
 • hur till stryka HP Officejet d135 från datorn
 • hur man skapar en återställa disken i Vista för en Acer 5310
 • hur man beräknar strömförbrukningen av en dator
 • Hur konvertera en typ b USB till en Bluetooth-skrivare
 • hur man använder Crystal-drivrutinen Eye webbkamera för Aspire 5315