Dator > hur du ansluter datorn till ett högtalarsystem

 • hur du ansluter datorn till ett högtalarsystem


 • Moderna datorer har förmågan att bli navet för digital underhållning i hemmet. En dator kan spara en hel musiksamling, spela högupplöst Blu-ray-filmer och spela spel i enastående surroundljud. För att få ut det mesta av denna verksamhet, dock måste datorn vara ansluten till ett bra högtalarsystem. Börja med att undersöka datorn för att avgöra talaren alternativ som kan vara bäst för dig

  Du behöver:.
  Ersätter moderkort
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Plast smörgås väskor.
  Marker.


  1.
  Undersök anslutningarna på baksidan eller framsidan av datorn för att avgöra vad ljudanslutningar är tillgängliga utan att köpa någon hårdvara uppgraderingar. Nästan alla datorer har minst en 1 /8 tum audioutgångsuttaget tillgänglig. Domkraften kan färgkodade grön. Beroende på datormodell kan du ha flera 1 /8 tum uttag för ett surround system (som kan eller inte kan färgkodade), en digital utgång, eller röda och vita RCA-uttagen utgång. Datorn kommer också troligen att ha en USB-port finns.
  2.
  Undersök anslutningar och kablar medföljer receiver och högtalare för att avgöra om du har rätt anslutningar på datorn och kablarna att använda dem. Om du inte har några anslutningar motsvarande dem på din dator måste du köpa ett nytt ljudkort eller en extern ljudenhet för datorn, eller en ny mottagare eller högtalare. Kontrollera dessutom att bekräfta att anslutningarna tillgängliga är de som du vill ha. Stereo RCA-uttag eller en enda 1/8-tums ljudutgång kan inte användas för surroundljud.

  Om du ansluter ett högtalarsystem med stereo RCA-kontakter, utföra steg 3.
  Om du ansluter en högtalare med en enda 1/8-tums, utför steg 4.
  Om du ansluter ett högtalarsystem med flera 1/8-tums pluggar, utför steg 5.
  Om du är ansluta ett högtalarsystem med en digital anslutning, steg 6.
  Om du ansluter ett högtalarsystem med USB-anslutning, utför steg 7.
  3.
  Anslut en högtalare med stereo RCA-uttag genom att koppla den röda ändarna av kabeln i den röda uttagen på baksidan av mottagaren och datorn, och gör likadant med den vita ändar av kabeln. Observera att vissa high-end RCA-kablar avsedda för ljud är designade för att fungera bäst när den är ansluten i en viss riktning. Leta efter pilar på sidorna av kablarna. Om pilarna är närvarande, koppla dem så att pilarna pekar bort från datorn och mot mottagaren.
  4.
  Anslut en högtalare med en enda 1 /8 "plugg genom att ansluta kabeln till högtalarutgången på baksidan av datorn. Om datorn har färgkodade utgångar, anslut 1 /8" jack in den grönfärgade kontakten.
  5.
  Anslut en surround system med flera 1/8-tums pluggar genom att följa färgkodning av pluggarna. En surround-system avsett för datorer kommer att använda standard färg-kodning för kort datorljud. Anslut främre stereohögtalarna och den gröna kontakten på datorn. Anslut subwoofern eller centerhögtalaren till den orange kontakten på datorn. Anslut de bakre surroundhögtalarna till den svarta kontakten på datorn. Om du har ett 7. 1 surround system med mitt surroundhögtalare, anslut dem till den grå kontakten på datorn. Observera att många surround system har också ett centrum enhet som hanterar surroundljud bearbetning Högtalarna måste också vara ansluten till denna enhet som anges i bruksanvisningen för produkten.
  6.
  Connect ett högtalarsystem med digital ingång genom att koppla in kabeln i den digitala utgången på baksidan av datorn. Om högtalarsystemet använder en optisk digital-kontakten är kontakten på baksidan av datorn i allmänhet kvadratiskt med ett plasthölje som måste tas bort. En koaxial digital anslutning höjs som en RCA-kontakter. Om det är färgkodade, det är lysande orange.
  7.
  Anslut ett högtalarsystem med USB-anslutning genom att installera drivrutinerna från den medföljande skivan sedan koppla högtalarsystemet i alla ledig USB-port när du uppmanas av programvaran.


Previous:nothing Next:Hur berätta om din AMD-processor är 64-bitars?

Relaterade artiklar


 • hur du installerar ett ljudkort för en Dell Dimension 2300
 • Avinstallera Windows Media Player på en Mac
 • hur man kommer åt bios i en HP Pavilion 7915
 • hur man använder en flash-enhet i en Xbox handkontroll istället för en Xbox minneskort
 • instruktioner för att ändra bläckpatronen i en Epson-skrivare
 • hur att uppgradera bios för NVIDIA 7300
 • hur man byter en Dell M140 lcd inverter
 • hur man byter en CMOS backup-batteri i ett libretto 50ct
 • Felsökning en Dell v305 trådlös skrivare
 • hur man uppgraderar en asus a7v-e bios