Dator > Hur vet jag om min laptop kräver ett dualistiskt lampa inverter?

 • Hur vet jag om min laptop kräver ett dualistiskt lampa inverter?


 • Dual-lampa inverter styrelser kan förbättra en bärbar dator skärmens ljusstyrka och synlighet. Dessa dubbla lampa växelriktare varierar från modell till modell, och det är inte alltid lätt att avgöra om din bärbara dator har dubbla lampa eller en enda omriktaren. Den bärbara datorn tillverkarens webbplats kan ha information om de enskilda komponenterna, vilket skulle göra det möjligt för dig att ta reda på vilken typ av inverter du har. Om webbplatsen eller manuell inte berätta för dig, kanske du måste öppna upp skärmen församling att undersöka omriktaren styrelsen själv

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa in.


  1.
  Kontrollera laptop tillverkarens webbplats för information om din bärbara dator. Ett annat bra ställe att leta kan datorn manuellt eller annan dokumentation som medföljde systemet. Visst stöd webbplatser kommer att erbjuda förteckningar över de enskilda komponenterna inuti den bärbara datorn. Om du kan hitta någon information om omriktaren, kan du kanske använda produktnummer eller specifikationer för att avgöra om omriktaren är dubbel-lampa. Om du inte kan hitta någon information om omriktaren, måste du öppna fönstret för montering.
  2.
  försiktigt bända bort gummi /plast prickar som döljer skruvarna på skärmen montering med en liten platt skruvmejsel. Vissa modeller har också dessa prickar på sidan av skärmen. Var försiktig eftersom prickarna är trögrörliga och ofta fastnar i kläder eller armen. Innan du börjar göra något mer arbete, se till att den bärbara datorn är urkopplad och har batteriet avlägsnas.
  3.
  Bort några skruvar som framkom genom att ta bort prickarna. Dubbelkolla att du inte missar några dolda skruvarna.
  4.
  Bänd skärmen monteringen börjar isär vid ett av hörnen. Ett plastkort eller plektrum kan ibland stöd i detta arbete, som du kan dra längs sömmen på skärmen hölje för att hjälpa Lossa plastclips. Var mycket försiktig eftersom dessa skärmen ramar kan lätt bryta om överdrivet våld används.
  5.
  Undersök omriktaren styrelsen, som oftast ligger precis under LCD-skärmen. En dubbel-lampa omriktaren kommer alltid att ha två kontakter som ansluter LCD-skärmen till omriktaren styrelsen. Dessa pluggar är oftast vita med blå och rosa trådar. De två pluggar är oftast på höger sida, medan den vänstra sidan har en annan annorlunda sett kontakten som kommer från LCD videokabeln.

  Tips och varningar


 • Öppna Skärmen församling kommer att utsätta känsliga områden i den bärbara datorn. Försök inte att demontera skärmen montering utan föregående laptop demontering erfarenhet eller kunskap.

Previous:nothing Next:Hur får man en blockerad patron bläckstråleskrivare för att arbeta

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner CD-fodral
 • hur du installerar en Hitachi Deskstar hårddisk med en I / O-enhet magiska låda
 • hur man fixar en LCD-bildskärm på en bärbar dator
 • hur man använder en dator för att köra tio arbetsstationer
 • hur man gör en sekundär laptop monitor
 • hur man ansluter en Xbox 1 till en datorskärm
 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell Dimension 8400
 • hur man ansluter en d-länk antennen till en router
 • hur du tar en transport laptop isär
 • kan återställa USB-drivrutiner