Dator > Felsökning min laptop inte erkänna minne

 • Felsökning min laptop inte erkänna minne


 • När felsökning möjligheten att dåligt minne (RAM), den första frågan som måste ställas är om problemet ligger i hårdvara eller mjukvara. Om problemet är hårdvaran, är det troligast att minneskrets i sig är dåligt, men om problemet är mjukvaran, så är det en fråga om varför operativsystemet inte känner igen minnet. I båda fallen finns det en god chans att ett par enkla felsökning tekniker kan hitta svaret på ditt minne problem

  Hardware test


  1.
  Stäng av datorn. Låt datorn sitta i 2 till 3 minuter för att fullgöra de kondensatorer på moderkortet. Så länge kondensatorerna debiteras då RAM är inte tillåtet att helt dumpa alla sina minnen. Du kommer att vilja starta din felsökning process med tömt minne.
  2.
  Slå på datorn. När du slår på datorn ser du vad som kallas post power-on self test. Under denna tid kommer datorn att visa användaren hur mycket RAM är installerat i datorn. Detta är avgörande för felsökning processen. Om den här skärmen inte visar den korrekta mängden minne som datorn har, då din felsökning görs. Du vet nu att problemet är ett maskinvaruproblem. Post sker innan någon programvara läses på datorn, så det kan inte vara en programvara fråga.
  3.
  Kontrollera att minnet är bra. Du kommer att behöva öppna datorn och se till att minnet sitter ordentligt i uttaget. Om det har nyligen installerat då det kan vara fel den som installerade minnet, men om minnet är gamla, så det kunde bara ha blivit löst i uttaget. Följ datortillverkaren dokumentation om hur du öppnar datorn och kontrollera minnet. Om du nyligen köpt minnet, kontrollera med din tillverkarens dokumentation som du har köpt rätt minne för din datormodell.

  Det är möjligt att det nya minnet du köpte var dåligt ur förpackningen. Om så är fallet, sedan tillbaka för nya minnet.
  4.
  Efter kontroll av minnet är på plats korrekt, stäng av datorn och sätta på strömmen igen. Titta efter skärmen igen. Om ditt minne är fortfarande inte visar upp då du kommer att behöva köpa nytt minne. Om du köper nytt minne och det inte löser problemet, ta sedan minnet tillbaka och få en andra uppsättning. Om den andra gruppen av minnet inte syns heller, då finns det en mycket god chans att problemet med moderkortet.

  Test av programvara


  1.
  Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" alternativet.
  2.
  Välj "System och underhåll" alternativet.
  3.

  Klicka på länken "Visa mycket RAM-minne och processorhastighet" under System kategorin. Under System Du kommer att se Minne (RAM) linje som verifierar mängden RAM-minne din dator innehåller. Om detta nummer är felaktigt, följ stegen ovan för att kontrollera om minnet sitter ordentligt i sina uttag. Minnet kan sitta tillräckligt bra för hårdvaran att märka det, men inte tillräckligt bra för att programvaran ska se det.

  Tips och varningar


 • Windows har ett verktyg för att hitta dåliga minne. Under stöveln upp processen kommer det att köras automatiskt och hitta problem kopplade till minne. Om verktyget inte visas, och din kontroll av minnet som sitter ordentligt löser inte problemet, sedan nästa steg är att installera om operativsystemet.
 • ta med dig datorn till en specialist om ingen av ovanstående steg bevisa fruktbart att hitta ditt minne problem.

Previous:nothing Next:utvecklingen av datorns processor

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan Epson lyster och glans
 • hur man fyller en HP 97 bläckpatron
 • Skillnaden mellan laser och bläckstråleskrivare
 • hur man kopierar filmer från en DVR med Apple TV
 • hur man fixar startenhet på Master Boot Record
 • Hur kan jag ladda papper i Hewlett Packard-skrivare?
 • Hur gör jag fylla på bläcket på Lexmark X2600 skrivare?
 • DDR2 RAM vs DDR2 Dual Channel
 • hur man gör en utskrivbar logg av program på en flash-enhet
 • hur man byter en HP Pavilion a1017c modem