Dator > vad är en Express Card-anslutning?

 • vad är en Express Card-anslutning?


 • Ett uttryckligt kort anslutning är efterföljaren till PC-kortplatsen på en dator oavsett om det är en stationär eller mer vanligt förekommande på bärbara datorer. Express-kortplatser används oftast av mobilt bredband och tv-kort tuner. Öppningarna kan även användas för FireWire 800, Serial ATA externa hårddiskar, och diverse andra dator perifera stöd

  Historia

  expresskortplats utvecklades efter det klassiska PC-kortplatsen eller ibland kallas PCMCIA-kortplats, uppkallad efter den tekniska gruppen som ursprungligen utvecklade det. Den expresskortplats tar upp mindre plats på en dator och kan ståta med högre hastigheter än tidigare slots. Den ursprungliga PC Card-kortplatsen var avsedd för lagring på expansion, men nu tjänar olika syften. Mestadels Express Card och PC-enheter kortplats i dag är mobilt bredband kort, modem och några externa hårddiskar.

  Funktion

  Den vanligaste funktionen för Express Card-platser är i dag mobilt bredband kort. Mobilt bredband kort ger tillgång till Internet med hjälp av cellulära torn och säljs vanligen av cellulära företag på en separat data plan. Den näst vanligaste användningen av dessa ankomst-och avgångstider skulle vara att sätta TV-mottagare i Express Card-platser att titta på TV på din dator. Tredje vanligaste användning skulle vara som en kortplats expansion port (till exempel, SD och CompactFlash-kort).

  Typer

  Det finns två typer av Express Card-kortplatser. En universell expresskortplats är 54mm bred och accepterar både 54 mm Express-kort och 34 mm kortplatser. De mindre 34mm icke samhällsomfattande kortplats kan bara passa 34mm kort som dess storlek tillåter. Den 54 mm kortplats är också den klassiska standard storleken på äldre, långsammare PC-kort. Den enda skillnaden är att för Express Card 54mm kortplats finns en guide nära baksidan av facket som flyttar ett 34mm-kortet på plats, förhindrar klassiska PC-kort som ska användas. Det finns omvandlare kort ute på marknaden att lösa detta problem.

  Nödvändighet

  Från 2010 är användningen av Express-kortplats inte nödvändigt, eftersom många mobilt bredband, TV-tuner och hård företag kör har bytt till USB 2. 0 funktioner som finns på nästan varje dator och teknisk utrustning i dag. Många datortillverkare idag har antingen sjunkit facket helt eller bytt till en 34mm Express-kortplats bara.

  Använder

  Om du fortfarande har en uttrycklig enhet-kortplats eller en äldre PC-kortplats enhet du fortfarande använder, kan du leta efter en bärbar dator fortfarande bär Express-kortplats eller hitta en Express Card-till-USB 2. 0-adapter på din nästa dator köp. Medan facket är användbart i vissa situationer, är det inte nödvändigt för allmänt bruk idag.


Previous:nothing Next:Vad är en USB bärbar hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en sekundär laptop monitor
 • hur du lägger till USB 2.0 till en äldre laptop med endast USB 1.1
 • Hur kan jag fax med en HP flatbäddsskanner?
 • Felsökning datorns RAM
 • felsökning av en högljudd pc fläkt
 • hur du tar bort DVD från en Acer laptop
 • hur du skannar från HP-skrivare till datorn
 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • Hur vet jag om en USB-flash är startbar?
 • hur man borra & fylla en tonerkassett