Dator > vad är MHz i en processor?

 • vad är MHz i en processor?


 • Centralenheten (CPU) är "hjärnan" i en dator. Det processer varje knapp inresa och musklick för att ettor och nollor och returnerar resultatet till en skärm, högtalare eller annan utmatningsenhet. Den megahertz (MHz) beteckning som man givit varje processor installerad i en maskin används för att indikera hastigheten enheten kan genomföra dessa beräkningar

  funktion!.

  En megahertz är en miljon Hertz. En Hertz är lika med en klockcykel per sekund. En klockcykel liknar ett hjärtslag. För varje cykel, processer processorn en beräkning. När en processor kan utföra miljontals beräkningar per sekund, är termen "megahertz" används, som vanligtvis förkortat till "MHz. " Snabbare dator processorer har högre MHz värden, som är märkt på någon CPU paket.

  Betydelse

  snabbare processorer och högre MHz värden ger mer effektiv, snabb och formidabla datorkraft. Snabbare processorer används i vetenskapliga beräkningar, spel och annan utrustning som kräver snabba datorer. Varje år CPU tillverkare skapa snabbare processorer. Nyare, mer avancerade processorer använder nu gigahertz makt. En gigahertz är lika med 1. 000 megahertz (en miljard Hertz per sekund).

  Överväganden

  Andra faktorer bestämmer hastigheten på en processor. Word storlek är en annan fråga som avgör den faktiska hastigheten på processorn. Word storlek avgör hur många bitar som processorn kan hämta på en gång. Den första processorer som används 8-bitars processorer. Nyare processorer använder 64-bitars ord storlekar. Cachestorlek är den mängd information processorn kan lagra. Gömman är en uppsättning instruktioner som processorn utnyttjar ofta, så det sparar den för snabbare behandling nästa gång det behövs

  Typer

  Det finns två typer av processorer. RISC (reducerad Instruction Set Computing) och CISC (Complex Instruktion Set Computing). Den RISC-processor kräver flera, mindre för att slutföra en beräkning uppgift. En CISC-processor behöver bara en bit av information för att slutföra en uppgift. Men RISC-processorer är snabbare på behandling av mindre bitar av information än CISC processor.

  Minne

  Random Access Memory (RAM) arbetar direkt med processorn, och det avgör hastigheten på processorn. Processorn hämtar information från minnet, bearbetar den och skickar den tillbaka till minneskretsar. Om minnet är långsam eller skadats, är processorn inte kan bearbeta ingången på högsta hastighet som den är kapabel.


Previous:nothing Next:hp laptop felsökningsguide

Relaterade artiklar


 • hur man byter en bakgrundsbelysning på en Dell Inspiron 1000
 • hur man installerar RAM på en Inspiron 5100
 • hur man installerar Bluetooth i en Dell Inspiron 1525
 • hur man kan öka processorn mätt heltal hastighet
 • Felsökning av en HP LaserJet 4
 • hur man skriver skydda ett register partition disk
 • hur man byter en bios batteri på en Compaq 8510p
 • hur du lägger till drivrutinerna till vmware kallt Clone CD
 • hur man ansluter en hårddisk till en förtrupp Enermax kapsling
 • hur man gör HP-tonerkassetter arbete