Dator > hur tjänsten en bärbar dator

 • hur tjänsten en bärbar dator


 • Utförandet av en elektronisk anordning kan lida med tiden, på grund av slit-och-tår effekter av daglig användning. Med tiden kan en bärbar dator samla damm och andra föroreningar förknippade med rutinmässigt bruk, och om inte rengöras, kommer enheten att bli långsammare. Korrekt underhåll praxis kommer att förbättra hur den bärbara datorn ser ut och känns, förbättra sin produktivitet och prestanda och även väsentligt öka dess livslängd

  Du behöver:. .
  Laptop
  Bruksanvisning.
  Mjuk, torr trasa.
  Bomull-kompresser.
  Tryckluft.

  Process


  1.
  Läs instruktionsboken för instruktioner eller rekommendationer från tillverkaren på service den bärbara datorn. Även flesta bärbara datorer är i stort sett samma i termer av form-faktor, fysiska skillnader beroende på storlek och modell bör tas i beaktande.
  2.
  Stäng av datorn och koppla loss den från strömförsörjning. Ställ bärbara dator på en plan yta på en bekväm höjd för dig. Kom ihåg att dra ut nätsladden och ta bort batteriet under aggregatet.
  3.
  Rengör LCD-display. Placera ena handen bakom den övre luckan på den bärbara datorn (stommen bakom LCD-panel) för stöd, och rengör displayen med en ren trasa. Använd en mjuk, fuktig trasa för att avlägsna damm från skärmen, torka försiktigt över skärmen i en riktning. Starta från övre vänstra kant och arbeta dig fram till det nedre högra kanten i jämna mjuka rörelser. Använd aldrig vävnader eller pappersservetter för att rengöra LCD-panelen, eftersom slipande konsistens kan repa skärmen.
  4.
  Rengör yttre plasthölje med en mjuk, fuktig trasa. Använd ett rengöringsmedel för att avlägsna damm från ytan, spraya på ett hörn av trasan och torka över ansiktet i målet, från början till slut. Blås bort damm från sprickor på botten och sidorna, och rengör med trasa. När du är klar, torka bort överflödig vätska med en torr trasa.
  5.
  Rengör tangentbordet med en burk med tryckluft. En bärbar dator tangentbord samlar de mest föroreningar eftersom dess spår är utsatta, och är idealiska för partiklar fälla damm. Se din manual för att ta reda på om nycklarna kan tas isär. Ta bort yta damm genom att torka av tangentbordet med en mjuk trasa, sedan spraya från tryckluften kan hålla munstycket på en fyrtiofem graders vinkel. Håll munstycket cirka en tum från tangentbordet, spraya i den horisontella spår först och sedan vertikala spår.
  6.
  Rengör alla exponerade portar. Använd tops att försiktigt ta bort damm från hamnar, använd inte vätskor eller spray. Hamnar är känsliga komponenter-vara försiktig när du rengör utsatta regionerna, som det minsta prick i fel riktning kan skada hela komponenten.

  tips och varningar


 • Rengör din bärbara dator minst en gång i månaden för att få ut mesta möjliga av det. Korrekt, kommer löpande underhåll bli av med föroreningar som kan sakta ner, och hålla den ser ut som nya. Om inte en maskinvarukomponent är skadad, service en bärbar dator hemma är mer praktiskt än att ta den till en tekniker.
 • inte Försök att plocka isär den bärbara datorn om det fortfarande inom garantiperioden, eftersom det upphäver garantin . För underhåll av inre komponenter, ta den till en expert.

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra AMD 64-bitars och Intel Pentium

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Dell M140 lcd inverter
 • Hur får man en billig vrå
 • Lägga till en skrivare till ett trådlöst Dana
 • hur man bränner en cd-avbildning till en USB-
 • hur man kan spara en hel mapp till en flash-enhet
 • Hur konvertera. mod till mpeg för Mac OS
 • hur man identifierar DVD-5 och DVD-R
 • hur man installerar ett Atheros ar5008 trådlöst kort Mini PCI
 • Behöver du installera skrivardrivrutiner för att se en trådlös skrivare?
 • hur man öppnar en Western Digital 250gb mybook