Dator > hur man rengör utspilld tårta på en bärbar dator tangentbord

 • hur man rengör utspilld tårta på en bärbar dator tangentbord


 • Tårta och en laptop tangentbord hör inte ihop. Du är dock tur om du dumpade en bit av kakan på din bärbara dator, eftersom det inte var en vätska som kan orsaka stora skador på din maskin. Dock är tiden väsentlig, eftersom ju längre den går inte rengöras, desto större chans att smulorna kommer att hitta i det inre av den bärbara datorn där de kunde anställa förödelse

  Du behöver:
  3 microfiber dukar, gamla T-shirts eller näsdukar.
  smörkniv.
  diskmedel.
  isopropylalkohol.


  1.
  Spara och överföra alla viktiga dokument och objekt i en flash-enhet eller online innan du stänger av dig laptop. Gör detta snabbt, eftersom det mer skräp tränger in din hårdvara desto värre kommer du att bli.
  2.
  Stäng av din bärbara dator och koppla din bärbara dator.
  3.
  Vänd den bärbara datorn över en papperskorg eller sjunka och skaka den försiktigt. Detta för att få de flesta förlorar skräp bort av ytan av tangentbordet.
  4.
  Ta bort alla nycklar som tårta på dem. Med en smörkniv eller fingret, få under knappen och lyft upp. De kommer att lossna.
  5.
  Placera nycklar i en liten skål. Tillsätt några droppar diskmedel och fylla skålen med varmt vatten. Låt nycklarna blöt i vatten och diskmedel.
  6.
  Torka av kakan bort av vinklar och vrår med en torr mikrofiberduk. Om du inte har en mikrofiberduk, använda en gammal T-shirt eller näsduk.
  7.
  Blanda en del varmt vatten och en del isopropylalkohol i en liten skål. Fukta en trasa med lösningen. Se till att tyget inte är drypande våt, bara lite fuktigt.
  8.
  Torka av fläckar med fuktig trasa. Om fläckarna är små, doppa en bomullstuss i lösningen du gjorde i steg 7. Kör bomullspinnen över den lilla smutsiga miljöer. Torka den bärbara datorn tangentbordet torka med en med en torr mikrofiberduk. Om du inte har en mikrofiberduk, använda en gammal T-shirt eller näsduk.
  9.
  Sudda bort eventuellt skräp från knapparna som du tog bort. Torka nycklar av med en torr mikrofiberduk. Om du inte har en mikrofiberduk, använda en gammal T-shirt eller näsduk. Lägg nycklarna i en timme för att se till att de är torra.
  10.
  Låt din laptop torka i en timme. Du vill vara säker på att det inte finns någon fukt på maskinen när du koppla in den och slå på den. Sätt tillbaka nycklarna på tangentbordet. Anslut din bärbara dator tillbaka till strömkällan och sätt på maskinen.


Previous:nothing Next:hur man får en installation CD för ett grafikkort

Relaterade artiklar


 • Lenovo T60p laptop dockning förfaranden
 • hur man bränner m4vs på en DVD på en Mac
 • hur man byter processor i en Dell Latitude
 • Hur fungerar ett arbete internet telefon?
 • hur bifoga en Dell tangent
 • hur man fixar en skärm VGA-dator
 • hur man starta upp en återställningspartition på en Compaq 6715b
 • hur man kopierar filmer från en DVR med Apple TV
 • hur jag ställer in min Samsung-skärmar till både min laptop och stationära
 • hur man konfigurerar en Pantech 175 USB-modem