Dator > hur man byter en USB-port på en Dell Latitude

 • hur man byter en USB-port på en Dell Latitude


 • USB-portarna på sidan Dell Latitude kan användas för att ge den bärbara datorn ytterligare funktioner som skulle finnas på ett skrivbordssystem, som att lägga på en extern mus eller skrivare. Om USB-portarna någonsin sluta fungera på grund av ett mekaniskt problem du inte kan ersätta dem personligen eftersom de är fastlödda på sidan av moderkortet. Det enda sättet att ersätta USB-portarna på din bärbara Dell Latitude är att öppna upp fallet och byta hela moderkortet enheten
  1.
  Spara ditt arbete och stänga alla öppna program. Stäng av din Latitude operativsystem och sedan ta bort den bärbara datorns AC-kabel strömadapter. Stäng skärmen.
  2.
  Vänd Latitude datorn över. Leta reda på batteriet i det nedre vänstra hörnet av målet. Skjut över spärren och pop ut batteriet ur den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort skruven på det övre vänstra hörnet av Latitude fallet med en stjärnskruvmejsel. Ta tag i kanten på den optiska enheten och skjut ut den ur Latitude. Ta bort de två skruvarna i mitten av målet att låsa minne lock.
  4.
  Lyft av locket. Särade de två spärrarna på båda sidorna av den nedre gröna minnesmodulen. Dra modulen ur Latitude på 45 grader för att undvika att skada modulen. Upprepa processen med den övre modulen om din Latitude-modellen har två minnesmoduler installerade.
  5.
  Ta bort skruven i mitten-höger i Latitude fall som låser den andra luckan . Lyft av locket och koppla sedan de två kablarna som är anslutna till torget mini PCI-kort. Särade plasten låsa spärrarna och dra ut mini-PCI-kort.
  6.
  Ta bort de sex skruvarna i den övre änden av Latitude fallet och de sex skruvarna längst ned i slutet av fallet. Vänd Latitude datorn och lyft upp skärmen.
  7.
  Leta reda på plast tangentbordslocket direkt ovanför tangentbordet. Koppla bort locket genom att skjuta kanten av en platt skruvmejsel under sin söm och lyft sedan uppåt tills det dyker utanför datorväskan.
  8.
  Ta bort skruven ovanför "Pause"-knappen och skruva ovanför "F4"-knappen. Ta tag i övre kanten av tangentbordet och lyft upp den. Ställ tangentbordet på Latitude s handledsstödet så att du kan se kabeln ansluten till den nedre kanten.
  9.
  Koppla tangentbordskabeln från hamnen i nederkant av moderkortet. Dra av tangentbordet. Leta reda på svarta videokabeln ansluten till porten på övre kanten av moderkortet. Koppla bort kabeln.
  10.
  Avlägsna de tre skruvarna ovanför moderkortet som håller plastkåpan och handledsstödet till Latitude. Lyft handledsstödet av den bärbara.
  11.
  Leta torget metall kylflänsen direkt intill den svarta kylfläkten vid det övre vänstra änden av moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna kylflänsen och sedan de två skruvarna som håller fläkten.
  12.
  Dra fläktens kabel och sedan ta bort kylfläns och fläkt. Vrid silver låsskruv, som sitter under kylflänsen, moturs med en platt skruvmejsel. Lyft upp torget processorn och ta bort den från Latitude.
  13.
  Avskaffa de återstående två skruvarna i överkant av moderkortet. Dra moderkortet åt höger för att låsa upp sidan USB-portar från målet. Ta bort moderkortet och sedan ställa in det nya moderkortet i latitud fall.
  14.
  Tryck moderkortet till vänster för att låsa USB-portarna på plats. Byt de två skruvarna och sedan sätta ihop Latitude återstående delar i samma ordning som du tog bort dem.

  Tips och varningar


 • Laptop moderkort vanligtvis inte finns på standard elektronikaffärer, men de kan köpas online via laptop komponenter återförsäljare.
 • att inte orsaka permanenta skador på din Latitude bärbara dator måste du vara jordade innan rör vid någon av de delar i chassit. Tryck helt enkelt på fingrarna mot något gjort av metall för att frigöra statisk elektricitet som hölls i dina händer.

Previous:nothing Next:hur man gör en laptop internationellt anpassningsbar

Relaterade artiklar


 • hur man hittar billiga bärbara datorer för studenter
 • hur man kan återställa 8gig aspirera från fabrik skivan
 • hur man installerar CD-ROM-drivrutiner från en cd
 • Vad är VoIP-gateway?
 • Hur man använder en PC som en musik-server
 • vad är ett Express Card på en dator?
 • Hur får man en hel del på en bärbar dator
 • hur man gör en extern HD från en intern hd
 • Hur kan du fax med en Dell a940 & dsl?
 • hur du justerar utskriftskvaliteten på en HP Laser Jet 8100 dn