Dator > hur man byter en CMOS-batteriet på en acer aspire 1500

 • hur man byter en CMOS-batteriet på en acer aspire 1500


 • Den kostnadsfria Oxide Semiconductor, eller CMOS, batteriet i din Acer Aspire 1500 är en liten, rund batteri-ungefär som batteriet i ett armbandsur-som driver olika grundläggande interna komponenter i datorn när den är avstängd. Till exempel är datorns interna klocka drivs av CMOS, så om du slår på din Aspire och klocka inte fungerar, är chansen att du behöver en ny CMOS-batteriet. För att komma åt detta batteri, måste du plocka isär datorn för att få tillgång till moderkortet.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel


  1
  Stäng av din Acer Aspire 1500 och ta bort eventuella kablar eller perifera komponenter från enheten, inklusive befogenhet. . kabeln.
  2.
  Tryck batteriet avtryckaren sitter på sidan av batterifacket upp och ta bort batteriet.
  3.
  försiktigt ta bort hårddisken genom att skjuta ut den ur sitt fack på sidan av datorn.
  4.
  Förvandla din Acer Aspire 1500 över på en plan yta och använd din Phillips skruvmejsel för att alla skruvarna från hårddisken och Wi-Fi fack finns i mitten av undersidan av datorn. Hårddisken facket är den största på undersidan av datorn och Wi-Fi facket är märkt Wi-Fi.
  5.
  Ta bort hårddisken och Wi-Fi facket täcker. Ta bort den tjocka, rektangulära hårddisk genom att skjuta ut den ur facket och dra ur Wi-Fi-antennkablarna från tunna rektangulära Wi-Fi-kort som sitter i facket.
  6.
  Stäng din Aspire högra sidan uppåt och öppna den så att skärmen är vänd mot dig. Ta bort den långa plast infattning (ram) från toppen av tangentbordet genom att lyfta upp det vid hörnet och försiktigt bända bort det med fingertopparna. Detta kommer att utsätta de två skruvarna som håller fast tangentbordet till datorn.
  7.
  Lyft tangentbordet med fingrarna och placera den med framsidan nedåt på datorns framsida. Dra ur kontakten enda bandet som kör från datorn till baksidan av tangentbordet och sedan dra ut en enda kabel som går från datorn till pekplattan. Koppla dessa kablar från baksidan av tangentbordet och styrplattan.
  8.
  Lyft inre metallhöljet upp från baksidan av datorn, sedan lyfta upp från sidorna och dra försiktigt ut det upp och skilja den från den bärbara datorn. Ställ metallhus åt sidan.
  9.
  Leta upp CMOS-batteriet i hörnet av den gröna moderkortet som ska synas när du extrahera metallhölje. Det är en liten rund, silver batteri och skall märkas "CMOS". Lyft den från sin lilla kammare och ersätta med din nya CMOS-batteri (tillgängliga från din Acer återförsäljare eller online). Se till att din nya CMOS-batteriet är en identisk modell för att den du bort. Du kan matcha batterityper av etsningarna på framsidan eller så kan du kontakta din Acer återförsäljare.
  10.
  Återmontera din Acer Aspire 1500 i omvänd ordning du tog isär den.

  tips och varningar


 • Det är en bra idé att använda ett ESD (elektrostatisk urladdning) armbandet när du arbetar med interna komponenterna i din Acer Aspire 1500 i syfte att förebygga problem med din dator från statisk elektricitet.
 • arbeta på din Acer Aspire själv kan täcks inte av garantin du har på enheten.

Previous:nothing Next:hur man installerar RAM på en Inspiron 5100

Relaterade artiklar


 • hur man byter tangentbord på en Acer Aspire 5536 laptop
 • hur man byter IBM T30 skärmen montering
 • Vilka är de LED-lampor som blinkar på min laptop?
 • hur man får nycklarna ersättning laptop utan att köpa ett nytt tangentbord
 • hur man bränner dvd filmer snabbt
 • hur man laddar xp på en flash-enhet
 • hur man ändrar bakgrunden av ett foto på en Mac
 • hur man kan återställa avrunna macbook batterier
 • hur man kopplar ett integrerat grafikkort
 • hur man ansluter en PCI-kort till en PCI Express 1x