Dator > hur du uppgraderar laptop videor

 • hur du uppgraderar laptop videor


 • En bärbar dator är videofunktion påverkas av ett expansionskort som genererar och visar bilder på LCD-skärmen. Känd som grafikkortet (eller grafikaccelerator eller bildskärmskortet) är detta expansionskort interna inslag. Byte eller uppgradering kortet kan innebära demontering av hela enheten. En bärbar dator kanske inte stöder bara några grafikkort, om den bärbara datorn stöder uppgraderingar kommer tillverkaren listan vanligtvis kompatibla enheter

  Du behöver:
  Laptop
  . . Bruksanvisning.
  Grafikkortet.
  Antistatiskt.
  Skruvmejslar.


  1.
  Ladda bärbara manual från tillverkarens webbplats. Se guiden och verifiera att du har en lämplig grafikkort för särskild modell, innan du börjar demonteringen processen. Obs Alla tillverkande särskilda instruktioner.
  2.
  Stäng av datorn, koppla ur den från strömkällan och ta ut batteriet. Använd ett antistatiskt band för att förhindra skadlig interna komponenterna genom elektrostatisk urladdning. Ta bort stommen hölje av den bärbara datorn. Beroende på tillverkare, är det plasthölje som bifogas den bärbara datorns ram med klämmor eller gångjärn. Försiktigt manövrera plasten i den bifogade regioner så att det kan göras ogjort lätt, inte överdrivet med kraft på grund av att anläggningen mekanism skulle kunna bryta
  3
  bort interna komponenter för att nå videon. . kort. Ta isär tangentbordet genom att lossa krokar eller skruvar som håller den på plats. Lyft försiktigt enheten från den bärbara datorn och koppla bort kabeln. Ta sedan bort skärmen från den bärbara datorn, skruva från baksidan av enheten och ta bort kablarna som ansluter den till huvuddelen av den bärbara datorn.
  4.
  Ta isär CD-ROM-och DVD-ROM-enheter genom att lossa en spärr och skjuta ut hela enheten. I de flesta modeller av bärbara datorer, dessa optiska enheter är de senaste interna komponenter som måste tas bort för att komma åt grafikkortet. Om din dator har andra komponenter blockerar åtkomsten, ta bort dem genom att lossa spärrarna eller skruvar.
  5.
  Ta bort den gamla grafikkortet och montera det nya, i samma riktning. Skruva fast enheten ordentligt innan du sätter tillbaka de komponenter som du tog bort, inkluderande den optiska enheten, tangentbord och bildskärm montering. När du är klar bör du ha några överblivna skruvar och kablar.
  6.
  Sätt på den bärbara datorn och installera drivrutinen för det nya grafikkortet. Rätt installerad kommer din bärbara dator har förbättrats videofunktioner.

  Tips och varningar


 • del nyare bärbara datorer har löstagbara plastskydden på baksidan för enkel åtkomst till video kort. Se manualen innan du börjar processen med att kontrollera om din bärbara grafikkort kan tas bort så här. Under demontering, hålla interna komponenterna organiserade med respektive kablar och skruvar-detta kommer att göra det lättare att sätta tillbaka dem på.
 • Hanteras varsamt känsliga enheter, t. ex. displayen montering och optisk enhet. Var också medveten om att även om du plocka isär den bärbara datorn inom sitt garantiperioden, upphör garantin ogiltig när du tar isär den.

Previous:nothing Next:hur du tar bort program från Windows Installer

Relaterade artiklar


 • filterrengöring
 • hur man borra & fylla en tonerkassett
 • hur du ansluter en MFC 4800 parallellt med en bärbar dator usb xp
 • hur man kan kontrollera bläcknivåerna på en Officejet 5510 skrivare
 • Felsökning av en ViewSonic va721
 • hur du ändrar toner på en Samsung ML-2510
 • Hur konvertera en FAT-eller FAT32 hårddisk till NTFS
 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro
 • hur man installerar en inbäddad Flash-enhet
 • hur till återvinna min Seagate extern HD