Dator > Lägga till en andra SATA-hårddisk till windows

 • Lägga till en andra SATA-hårddisk till windows


 • Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hårddiskar är en vanlig typ av interna lagringsenhet som används i stationära datorer. Många nya datorer levereras med en SATA-enhet installerad som den viktigaste hårddisken som innehåller operativsystemet, men de flesta moderkort har mer än en SATA-port, vilket möjliggör installation av ytterligare SATA-enheter. Installera en andra SATA-enhet kommer att kräva ytterligare SATA-kabel och strömuttag, men själva anläggningen är relativt lätt

  Du behöver:
  SATA-hårddisk.
  SATA-kabel.
  Gratis SATA-port på moderkortet.
  Gratis SATA strömkontakt.
  Monteringsskruvar.
  Dator handboken.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur alla kablar.
  2.
  Öppna fallet med en skruvmejsel . De flesta fallen har flera skruvar längs höger sida av ryggen i fallet som gör att ärendet kan öppnas.
  3.
  Leta reda på en öppen hårddiskfacket. Hårddiskar monteras i vikar som ser ut som rektangulära ytor i metall hus som vanligtvis är placerade på framsidan av ärendet. Sök din nuvarande hårddisk, det bör vara en fri vik intill
  4
  Skjut hårddisken i facket med portarna på baksidan av enheten mot baksidan,. . Montera sedan enheten på plats med skruvarna som följde med enheten.
  5.
  Anslut enheten till moderkortet med en SATA-kabel. Kabeln bör komma med din hårddisk. Helt enkelt titta på din nuvarande installerade SATA-enheten och koppla in sladden i baksidan av den nya hårddisken i samma riktning, följ sedan SATA-kabel för din nuvarande enheten till moderkortet för att hitta SATA-portar och anslut den andra änden av kabeln till en ledig SATA-port.
  6.
  Anslut en SATA strömkontakt till ditt nya SATA-enheten. Leta efter en strömkontakt från nätdelen (den stora lådformade enhet med en bunt kablar som kommer från den) som är identisk med den ansluten till din nuvarande SATA-enheten, koppla sedan in den till porten på baksidan av nya hårddisk.
  7.
  Stäng datorns hölje och anslut alla kablar.
  8.
  Starta datorn. Många Windows-baserade maskiner detekterar automatiskt enheten. Om detta är fallet med din dator är du klar och du kan använda enheten som vanligt. Om du inte kan se disken, gå vidare till Steg 9.
  9.
  Starta om datorn och trycka på rätt knapp så att BIOS setup. Nyckeln kan bli ombedd på skärmen, om inte, kontrollera din manual för att hitta rätt knappar du ska trycka (Delete, F1, F2, ESC, F10 och F12 är vanliga tangenter)
  10 <. . br>
  Navigera BIOS-systemet och det instruktioner om att upptäcka nya hårddiskar. Varje BIOS kommer att vara annorlunda, i BIOS, bör det finnas en lista på viktiga kommandon på skärmen som du kan använda för att navigera i menyerna. Leta efter en meny hantera hårddisk konfiguration.
  11.
  Spara ändringarna och avsluta BIOS. När du har avslutat, kommer datorn starta normalt.

  Tips och varningar


 • På nyare Windows-maskiner enheten ska kunna användas utan att gå in i system-BIOS.

Previous:nothing Next:hur man återställer en Lexmark 24 patron

Relaterade artiklar


 • Hur aktiverar jag IR på min laptop?
 • hur man installerar CD-ROM-drivrutiner från en cd
 • typer av bläckstråleteknik
 • hur säkra Verizon AirCard för en laptop
 • hur man byter Compaq Presario V5000 gångjärn
 • hur man ansluter en HP 4300 till en ny laptop med vista
 • hur du ökar din laptop batteriets driftstid
 • hur man byter en nyckel på min PowerBook G4
 • hur man byta ut CMOS-batteriet på en IBM laptop 2379
 • hur man byter en tonerkassett i en Dell 3100cn