Dator > vad är en dators flyttbar enhet?

 • vad är en dators flyttbar enhet?


 • Flyttbara enheter finns i en mängd olika former, storlekar och typer, alla med sin egen specifika funktioner. Prisad för sin portabilitet, användarvänlighet och prisvärdhet, är dessa enheter blir populär bland folk i farten som behöver ta sina data eller kör med dem vart de än går

  Basics

  Det grundläggande syftet med en flyttbar enhet är att erbjuda antingen lagring, skiva förmåga att läsa eller någon annan funktion oftast genom de inre komponenterna i en dator . Det finns många olika typer av flyttbar enhet, de använder alla samma antal metoder att ansluta. Vissa passar i en extra enhetsplats på datorn torn, en del kontakt via USB eller Firewire-anslutning och andra använder fortfarande Bluetooth för att erbjuda en trådlös anslutning.

  Flyttbara enheter

  En flyttbar disk liknar disken enheter finns i de flesta datorer. Denna typ av enhet ansluts ofta till datorn genom att vara ansluten till en tom enhetsplats i din dator torn. De kan även använda metoder såsom USB för anslutning. Med bärbara datorer blir mindre och netbook populariteten ökar, fler tillverkare göra sig av med diskenheter alla tillsammans. Flyttbara enheter är de enda hårddisken alternativ för dessa datorer.

  Flyttbar hårddisk

  En hårddisk används till att lagra information, programvara och andra data. Varje PC krävs en hårddisk för att fungera normalt, som själva operativsystemet är lagrat på hårddisken. En flyttbar hårddisk, ofta kallad en "extern hårddisk" är samma koncept, bara det ansluts till datorn via USB eller Firewire. Dessa enheter är perfekt om du behöver extra lagringsutrymme eller vill säkerhetskopiera viktiga filer och information.

  Flash Drives

  Flash-enheter liknar externa hårddiskar, men är normalt mycket mindre i storlek och lagringskapacitet. Även om du kan hitta dem större, de flesta flash-enheter är 32GB eller lägre och får plats i fickan. Ansluts via USB, dessa ultra-bärbara enheter är bra för att ta med dig dina data vart du än går. Nu kan du även hitta flash-enheter att dubbelt så andra saker, såsom pennor.

  Klagomål

  Med externa hårddiskar folk klagar med hur snabbt tekniken går framåt. Detta innebär att en 1TB (1000 GB) hårddisk du köper idag för $ 150 får $ 100 i några veckor när bolaget släpper en 2TB modell. Ett annat klagomål är att dessa enheter är ganska lätt att bryta, speciellt flash-enheter. På grund av sin bärbara art, kan de få tappas, försvinner eller blir stulen lättare än interna hårddiskar.


Previous:nothing Next:Hur ändrar jag RAM-minnet i en Dell Inspiron 1521 laptop?

Relaterade artiklar


 • Hur får man en billig vrå
 • hur du kopierar en cd som ett spår
 • hur du tar bort termiskt fett från CPU
 • skillnader mellan SDH och PDH
 • egenskaper random access memory
 • hur man kan spara en hel mapp till en flash-enhet
 • hur man tar laserdiod av en DVD-brännare
 • hur du ansluter en MFC 4800 parallellt med en bärbar dator usb xp
 • hur man kopplar en ipod
 • hur man bränner ett program för ett minne