Dator > hur man kan öka hastigheten på min CPU

 • hur man kan öka hastigheten på min CPU


 • Centralenheten (CPU) är en dators hjärna, genomförandet av alla beräkningar som behövs för att göra maskinen fungera. Processorns hastighet kan avsevärt påverka datorns totala hastighet. Många faktorer kan minska eller förhindra CPU-hastighet, saktar datorns prestanda, så vidtar åtgärder för att undanröja dem kan öka en dators processorkapacitet

  Du behöver:. .
  Nya RAM
  Skruvmejslar.
  Kan luft.
  Skrivbord fläkt.
  Dator handboken.

  Förbättra CPU Kylning


  1.
  Blås ut damm från datorn ventilerna med en burk luft. Kylaren din CPU körs mer effektivt kommer det att bli.
  2.
  Öppna datorns hölje med en skruvmejsel och en burk med luft för att blåsa ut kvarvarande damm. De flesta fall kan öppnas genom att lossa flera skruvar längs höger sida av ryggen i fallet. Se datorns manual om du har ett fall med en annan öppningsmekanism.
  3.
  Ställ in datorn i ett svalare utrymme i direkt solljus. Använda en dator i ett rum som är på de övre våningarna i ett hem eller i ett soligt område kan göra det köras varm.
  4.
  Kör datorn med fallet öppna och ett skrivbord fläkt blåser in i ärendet. Detta är en lösning för dem som vill göra sina CPU och RAM så svalt som möjligt utan att orsaka mer påfrestning på datorns nätaggregat. Stort skrivbord fläktar eller boxfläktar flyttar luft från din CPU snabbt.

  Andra åtgärder


  1.
  Installera nya RAM-minne (RAM). Otillräcklig eller alltför långsam RAM kanske inte kan skicka data till din processor tillräckligt snabbt för processorn för att köra med högsta hastighet. Installera nya RAM kan tillåta en CPU att utföra flera processer.
  2.
  Minska data röran på din hårddisk. En långsam enhet kan medföra att CPU för att köra långsammare eftersom det tar längre tid för uppgifter som skall överföras till RAM. Ta bort gamla program i Windows XP genom att klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Lägg till /ta bort program" och sedan dubbelklicka program i listan för att ta bort dem. (I Vista länken i kontrollpanelen kallas "Program och funktioner". ) Nonprogram filer kan tas bort genom att dra dem till papperskorgen och tömma papperskorgen.
  3.
  Defragmentera hårddisken för att ytterligare optimera sin överföringshastighet. Klicka på "Start", "Program", "Tillbehör", "System Tools" och sedan "Diskdefragmenteraren" för att komma defragmenter verktyget. Du måste välja den disk du vill defragmentera från en lista och sedan vänta flera minuter eller timmar för att processen ska köras.

  Tips och varningar


 • " Överklockning "--- inställning av CPU-spänning och klockfrekvens till nivåer utöver vad processorn är byggd för --- erbjudanden annan potentiell sätt att öka dess hastighet. Var ytterst försiktig, dock. Även överklockning kan öka CPU-hastighet, kan det skada även att ditt system. Vill veta mer om överklockning, se Resurs 2.

Previous:nothing Next:hur man installerar en kanon ip1700 patron

Relaterade artiklar


 • hur man byter en strömförsörjning
 • hur du ansluter en stationär IDE-hårddisk till en bärbar dator
 • datorns tangentbord anvisningarna för byte
 • skillnaden mellan ATX & mini ATX formfaktor
 • hur du ansluter två bildskärmar till en Power Mac G4
 • hur man byter fixeringsenhet på LaserJet 5200
 • hur man kopplar en laptop usb till en USB-
 • hur reparera en Toshiba Satellite
 • hur man förbeställa en Apple IPAD tablett dator
 • hur man får filer från en trasig dator