Dator > hur man byta ut CMOS-batteriet på en IBM laptop 2379

 • hur man byta ut CMOS-batteriet på en IBM laptop 2379


 • Byte av CMOS batteriet på IBM Thinkpad T40/T41/T42 serie bärbara datorer kan vara tidskrävande, men är inte särskilt svårt. CMOS Batteriet ger ström att behålla inställningarna i BIOS, som är nödvändig för att datorn ska fungera

  Du behöver:. .
  Spetsig stjärnskruvmejsel
  Kort blad eller tunna platt skruvmejsel.

  Demontering


  1.
  Koppla den bärbara datorn och placera den nedåt och ta bort batteriet. Det finns en hake som frigör batteriet nära baksidan av den bärbara datorn.
  2.
  bort tretton skruvar. En skruv är beläget i det högra hörnet ser på den bärbara datorn från batteriet. Denna skruv, nära framför den bärbara datorn, håller på hårddisken. Ytterligare fyra skruvar hjälpa hålla ner tangentbordet och är markerade med liten ikon i form av ett tangentbord. De åtta sista skruvarna är utspridda över botten av den bärbara datorn. Fem av dem är på kanten av framsidan av den bärbara datorn och omfattas av små plastskydden som noggrant måste pried av. De återstående tre är i en linje precis bakom främre delen. Alla de åtta skruvarna är märkta med "laptop"-ikonen som ser ut som en liten rektangel med fyra svarta prickar längs botten.

  Om din laptop är en 15 "modell, kommer det att finnas två sista skruvarna på vardera sidan av batterifacket och nära sidorna av den bärbara datorn. De kommer att vara märkt med samma ikon.
  3.
  Skjut hårddisken ur sin plats hörn och vänd den bärbara datorn över och öppna den. Placera din tumme mot åsen av plast hålla center-mest-knappen och tryck in den och tangentbordet mot skärmen. Detta bör leda till att fångster på tangentbordet för att frigöra och lyfta den främre. Dra tangentbordet upp och bort, sedan dra ur kabeln håller den till den bärbara datorn.
  4.
  Koppla bort flatkabeln bifogas styrplattan och dra handledsstödet av genom att trycka på framsidan av framkant. Ta dig tid och gå försiktigt fram. Handledsstödet är säkrad av flera plast fångster och kan skadas av för mycket kraft. Om du har problem, använda kniven eller skruvmejsel för att hålla isär delarna medan du arbetar på problematiska spärrarna.
  5.
  Koppla ur CMOS-batteriet, som finns under handledsstödet på höger sida av den bärbara datorn. Den byte bör passa väl in på sin plats och koppla i samma uttag på bordet.

  Montering


  1.
  Tillbaka handledsstödet och se till att trycka ordentligt så den inre spärrarna återansluta och nära. Anslut flatkabeln som leder till styrplattan.
  2.
  Anslut tangentbordskabeln och sedan sätta i tangentbordet. Placera den övre delen av tangentbordet ordentligt mot baksidan av tangentbordet magasinet och skjut den tills den bakre fångster engagera och du kan helt trycker på tangentbordet nedåt. Fortsätter att tillämpa lätt tryck, dra tangentbordet något mot dig för att sätt tillbaka den främre fångster och låsa tangentbordet på plats. Stäng locket och vrid laptop över.
  3.
  Sätt tillbaka hårddisken i dess viken och sedan skruva tillbaka in Fortsätt att återställa alla andra skruvar till rätt plats , minns att ersätta plastskydden på skruvarna på framsidan av den bärbara datorn.
  4.
  tillbaka huvudbatteriet, vänd den bärbara datorn tillbaka och koppla in den igen i. Du kommer att bli krävs för att åter komma in någon BIOS-information.

  tips och varningar


 • Om du har en digital kamera, ta bilder före och efter varje steg så att du har en visuell referens. Om du är orolig att du kan glömma vilken skruv går dit, ta en bild på varje skruv bredvid lämplig hål i botten.
 • Om du laptop är fortfarande under garanti skydd, kan detta förfarande strider mot din garanti

Previous:nothing Next:hur man byter bläck i en HP 901 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter dubbla bildskärmar
 • hur du installerar minne i en Dell Latitude D820
 • hur man använder en påfylld 3600n toner
 • filterrengöring
 • hur du skriver ut kuvert efter varandra kontinuerligt med en HP 4
 • Hur hittar du skrivardrivrutiner på en dator?
 • Hur man laddar ner till en SanDisk
 • hur man kommer åt bios i en HP Pavilion 7915
 • Hur kan du överföra ditt iTunes-bibliotek till din Archos 5?
 • hur du formaterar ett 4GB SDHC-kort