Dator > hur man bygger en egen laptop med ett kit

 • hur man bygger en egen laptop med ett kit


 • När du söker efter rätt bärbar dator kan du inte hitta ett alternativ som kombinerar de specifikationer och hårdvara du önskar till en form som är rätt för dig. I denna situation kan du bygga din egen laptop med en "barebones" kit. Laptop-kit finns från leverantörer i alla möjliga konfigurationer. Fastställande alla önskade och nödvändig utrustning och programvara kan vara en svår uppgift, och det kommer att kräva en bra mängd arbete. Men slutresultatet är en dator som verkligen tillgodoser dina behov.

  Du behöver:
  Önskad maskinvara
  . Barebone laptop kit.
  Skruvmejsel.
  Ren, öppen arbetsyta.

  Välja rätt Kit


  1.
  Hitta en barebone kit som fungerar för dig. Detta är det viktigaste valet du gör samtidigt som man bygger den bärbara datorn, eftersom satsen skall omfatta din skärm, tangentbord storlek och layout, track-pad och moderkort. Detta kit kommer i slutändan bestämma storlek, utseende och prestanda i din bärbara dator.
  2.
  Undersöka funktioner i din kit för att säkerställa att den kommer att vara kompatibel med samtliga önskade din programvara. Medan majoriteten av din bärbara dator kommer att vara anpassningsbar, kan du inte ändra befintliga funktioner på ditt moderkort och kommer sannolikt inte att kunna ändra några grafiska processor enheter som medföljer satsen. Om du vill använda din bärbara dator för spel, vara säker på att den inkluderade GPU kommer att vara lämpligt för de program du ska köra.
  3.
  Se till att någon hårdvara du vill installera kommer att vara kompatibel med kitet du har valt. Beroende på tillverkaren av kit, kan du inte använda vissa delar av hårdvara som minne eller CPU. (Se tillverkarens webbplats. )

  Hitta rätt komponenter


  1.
  Leta upp och köpa en processor som är kompatibel med din utrustning. Leta efter den mest strömsnåla processor du kan hitta, eftersom denna komponent kommer att dra mer ström från batteriet än någon annan del av datorn. Som ett resultat kommer processorn du väljer påverkar i hög utsträckning batteritiden.
  2.
  Bestäm mängden RAM-minne som kommer att behövas för ditt system. Detta belopp beror på vilket operativsystem du ska använda och vilken typ av programvara du vill köra. När du vet hur mycket RAM du behöver och formatet på RAM (DDR eller DDR2 i de flesta fall), kan du helt enkelt köpa det billigaste märket av RAM i den storlek och format.
  3.

  Tänk hur mycket hårddiskutrymme du kommer att vilja finns, och köpa en intern 2,5-tums bärbar hårddisk i en acceptabel storlek för dina behov. Välj en storlek större än 30 GB om du vill använda ett modernt operativsystem och lagra en anständig mängd data på datorn.

  Sätta Laptop tillsammans


  1.
  Rensa din arbetsplats, och samla alla dina nödvändiga verktyg och utrustning. Se till att området är fritt från statisk elektricitet som kan skada den känsliga strukturer av datorutrustning.
  2.
  Öppna upp baksidan av satsen med din skruvmejsel och placera varje objekt i respektive plats. Det bör finnas platser för en hårddisk, CPU, RAM och batteri. Beroende på ditt kit, kan du ha andra avsnitt för minneskort, bluetooth eller andra sådana enheter.
  3.
  När allt är ordentligt på plats, närbild alla öppna på undersidan av satsen. Tillslut ej någon smuts eller främmande föremål i satsen när du stänger den säkerhetskopiera. När allt är plats, och din boot skivan har satts in eller installeras, bör du ha möjlighet att starta upp datorn och börja använda den. Du kan behöva installera drivrutiner för några av dina komponenter, se tillverkarens hemsida
  .


Previous:nothing Next:hur du installerar en Hitachi Deskstar hårddisk med en I / O-enhet magiska låda

Relaterade artiklar


 • hur till vända på en HP 6510 bluetooth
 • hur man installerar dell minne
 • hur man byter en hårddisk på en IBM T23
 • hur du ansluter en kabelansluten skrivare till en trådlös skrivare
 • hur man återställer Epson bläckstråleskrivare
 • hur man kalibrerar en DVD-R skiva
 • kommer externa modem påskynda min fjärranslutning?
 • hur du skriver ut kuvert på en HP LaserJet P2015
 • vad är en Celeron-processor?
 • hur du ansluter en mt PC Audio sladd till din laptop