Dator > hur du säkerhetskopierar en DVD på en Dell D610

 • hur du säkerhetskopierar en DVD på en Dell D610


 • En Dell D610 är en bärbar dator som kommer förinstallerade med en kombination CD /DVD-enhet med skiva-skrift kapacitet. Precis som andra stationära datorer och bärbara datorer med DVD-skriva-enheter, kan en Dell D610 användas för att skapa säkerhetskopior av dvd-skivor. Processen för att säkerhetskopiera en DVD på en Dell D610 är samma process som att säkerhetskopiera en DVD på de flesta andra datorn DVD-enheter. Medan D610 inte kommer installerad med den programvara som behövs för DVD backup, är gratis DVD-backup mjukvara kan laddas ned till datorn.

  rippa DVD bild arkivera från skivan


  1.
  Ladda ner en DVD-rippning program, som DVD Decrypter eller Gratis DVD Ripper. Installera DVD-rippning program till din dator genom att dubbelklicka på programikonen i "Downloads" mapp, som kan nås genom att gå till "Start" välja "Den här datorn" och dubbelklicka på "C:" enheten.
  2.
  Öppna dvd-facket på Dell D610 genom att trycka på utmatningsknappen på den sida av enheten. Ställ dvd som du vill säkerhetskopiera i facket och tryck på knappen igen för att stänga facket.
  3.
  Startar DVD-rippning programmet. Informationen från DVD i skivenheten bör automatiskt fylla i DVD-rippning programfönstret.
  4.
  Klicka på "Mode" om alternativet finns i rippar programmet. Se till att "Input File" är satt till "ISO".
  5.
  Välj ett output mapp genom att klicka på "Destination" eller "utfil" och navigera till den mapp där du vill spara ISO-filen. Klicka på "OK" för att återgå till huvudskärmen.
  6.
  Tryck på "Rip" eller "Dekryptera"-knappen i programmet. En kopia av filen är rippade från skivan och lagras i den mapp du valt.

  Bränn ISO till DVD


  1.
  Ta rippade DVD från DVD-enhet för Dell D610. Lägg en tom DVD-R i enheten på sin plats.
  2.
  Starta en standard DVD-bränning programvara som du har installerat på ditt system. Om du inte har en DVD-programvara installerad, både gratis och betalas program finns att hämta på cnet. com (se "resurser").
  3.
  Ladda ISO-fil som rippade från DVD. För att ladda en fil, klicka på "Ladda upp" eller "Importera"-knappen i programmet, gå till den mapp som innehåller filen och dubbelklicka på filen för att öppna den.
  4.

  Klicka på "Fortsätt" eller "Nästa" för att röra sig genom skärmar av DVD-bränningsprogram, och klicka på "Bränn" på sista sidan. De ISO-fil är brännas på en skiva, och du nu har en DVD säkerhetskopia av de ursprungliga skivan.

  tips och varningar


 • Om du inte behöver en kopia av filmen backup på skivan kan ISO-filen sparas på din dators hårddisk tjäna som säkerhetskopia. Då, om något händer med den ursprungliga DVD kan du bränna den ISO till DVD-R som helst.

Previous:nothing Next:hur man vet vilken typ av Ethernet-kabel krävs

Relaterade artiklar


 • hur man använder en flash-enhet som primär enhet
 • hur du slår på tangentbordet ljus på en IBM T23 laptop
 • hur man kan jämföra en dubbelkärnig processor med HT-teknik
 • hur man byter minne i en Dell Latitude
 • hur du utför en bläck utrensning på en Epson 7600
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur man torkar ett tangentbord
 • hur man fixar din Mac batteri
 • hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3
 • hur ändra skärmstorlek på en acer dator