Dator > hur är motstånd görs?

 • hur är motstånd görs?


 • Motstånd används för att steg ner spänningen flyter genom en krets. Det är är en ganska enkel anordning. I mitten av motståndet är gjord av ett material som bara är en partiell ledare av elektricitet, som kol. Det övergripande syftet med motståndet är att minska spänningen i en elektrisk ström. När spänningen når den del av motståndet som är en dålig ledare, är spänningen minskas eller avgick

  Carbon Motstånd

  En kol motstånd är den vanligaste typen. Detta görs genom att linda en kol spår runt en keramisk kärna. Kolet spåret är viras runt keramiska kärna av en maskin eller etsade i kärnan med en laser enhet. Två koppar leder sedan in i ändarna på motståndet, så ändarna av banan vidrör leder. Motståndet är sedan målade att täta kärnan.

  Metal Film Motstånd

  En metall film resistor är byggd på ett mycket liknande sätt. Kärnan i detta motstånd är tillverkade av keramik. Denna del, som i alla motstånd, är maskintillverkade. I en metall film motstånd, är banan gjord av en metall oxid material. Detta har halvledande egenskaper som liknar kol. Återigen, koppar leder in i ändarna på motståndet hjälp av en press maskin. Dessa motstånd även målade för att avsluta produkten.

  Processer

  Nästan alla resistorer tillverkas med maskin. Den keramiska kärnan är gjutna och pressade med maskin. Individuella kärnor är gjorda för att passa olika stora motstånd. Parterna är sedan "trådlindade" med hjälp av en annan maskin som sveper motståndet material runt kärnan. Det bly ändar, vilket inkluderar både metalltråd och en keps slut som är formad som en kapsyl, då pressas mot kärnan. Parterna är målade med typiska färg eller en bakad på Slutför.

  Resistansvärden

  Det sista steget i att göra ett motstånd ansätter resistansvärden till enheten. Detta görs genom att måla linjer längs målade kärnan i motståndet. Varje linje har ett visst numeriskt värde, som avser Ohm. Till exempel svart är noll, brun är ett, röd är två och orange är tre. De första två raderna är enkla tal, är den tredje kallas multiplikatorn. Ett motstånd med en brun band, röda band och orange band därför skulle motsvara 12. 000 Ohm. Motståndet har därför ett motstånd värde på 12. 000 Ohm.

  Noggrannhet och Tolerans

  Nästa steg är att tillämpa korrekta betyg på motståndet. Detta är beloppet av tolerans eller noggrannhet motståndet har. Metalloxid motstånd är mer korrekta än kolmotstånd. De har en högre tolerans betyg, och därför är markerade med en högre tolerans färg. Exempelvis har ett guld band en noggrannhet på + /- fem procent. Silver band visar en noggrannhet på + /- fem till tio procent.


Previous:nothing Next:Hur kan jag fax med en HP flatbäddsskanner?

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bildskärm med en bärbar dator och vista
 • Hur kan jag ladda papper i Hewlett Packard-skrivare?
 • hur man använder ett minne testare
 • hur ändrar grafikkort i en bärbar dator
 • hur du tar reda på porten på en dator
 • hur man byter Compaq Presario V5000 gångjärn
 • hur man kopplar en laptop usb till en USB-
 • hur man installerar en intern hårddisk på en Mac G3
 • hur spegla hårddiskar
 • hur man rengör en Dell Dimension 8400