Dator > datorreparatör lödning försiktighetsåtgärder

 • datorreparatör lödning försiktighetsåtgärder


 • Om mjukvaran felsökning eller hårddisk eller RAM ersättning inte fixa din dator, kan du behöva byta ut komponenter på moderkortet. Detta kräver speciell lödning kompetens på grund av de små anslutningarna på ytmonterade anordningar (ytmonteringskomponenter). Om du har liten eller ingen lödning erfarenhet, inte gå rätt till din bästa dator med en lödkolv. Öva först på ett gammalt modell eller en kastade ut mobilen för att finslipa dina färdigheter lödning

  ordentlig utrustning

  Felaktig lödning utrustning kan hämma ditt arbete framsteg och skada datorn. Använd en god kvalitet och låga wattal lödkolv med en mängd tips. För unsoldering gamla komponenter, behöver du ett tips stor nog att värma löda veken. För lödning i nya komponenter, behöver du ett tips tillräckligt liten för att röra bara anslutningen som du arbetar med utan att vidröra andra. En temperaturreglerade lödkolv ger dig fler alternativ.

  Standard nål-tång kan brytas av stiften på små komponenter, användning av hög kvalitet i rostfritt stål pincett istället. Du måste även ha en stadig hand och god syn för att löda datorutrustning. Om du inte kan se de detaljer bra, kan du skada dem. Använd förstoringsglas eller en stand med en lampa för att ge dig en bra närbild av ditt arbete.

  Ta bort komponenter

  använder för mycket värme för att unsolder dåliga komponenter kan skada din kretskortet genom att lyfta av spåren. Peka din löda veken till de anslutningar du behöver ta bort och titta på det noga eftersom den fyller upp snabbt. Ta bort den direkt när den är full och ändra det ofta.

  Trots att löda veke tar bort de flesta av lödtenn, kan stiften i de gamla komponenterna sticka lite. Vicka loss dem med pincett, men var noga med att inte skada kretsen spår. Om du bryter av stiften när du tar bort en gammal komponent, se till att ta bort alla pjäser från lödanslutning innan du installerar den nya komponenten, som de gamla bitarna kan orsaka en kort.

  Lödning Komponenter

  Ny ytmonteringskomponenter har små och sköra stift. Var noga med att inte böja, krossa eller bryta dem. Lödmetall i ena hörnet först och sedan det motsatta hörnet. Sedan anpassa alla stift till sina anknytningspunkter med pincett. Teststickans din lödkolv bara pinnen du löda. Använd inte en stor storlek lödtråd, som ni kunde översvämning lederna och orsaka "broar" mellan två anslutningar.

  Arbeta systematiskt. Vissa ytmonteringskomponenter har många stift att löda, och om du har utsikt över en komponenten inte fungerar. Vad mer, felsökning en saknad eller dålig lödning gemensam kan ta timmar. Överhettning kan förgöra inte bara den del du installerar, men också närliggande komponenter. Applicera endast tillräckligt med värme för att få jobbet gjort.


Previous:nothing Next:Hur man laddar ner en skrivardrivrutin för en HP Deskjet 930C

Relaterade artiklar


 • hur man fixar datorn inredning strömkabel
 • hur man ansluter en Sony Vaio till en InFocus projektor
 • bluetooth datahastighet vs wi-fi
 • återhämta flashdrive filer
 • hur ändrar grafikkort i en bärbar dator
 • Hur man spelar 5.1 surround med Mac mini
 • hur du tar bort patron med kanon pc795
 • hur ändrar pappersmagasin för att skriva ut en andra sida
 • hur du ställer in mitt trådlösa skrivare utan dsl
 • hur du installerar minne i en Dell Latitude D820