Dator > Felsökning av en HP LaserJet 4

 • Felsökning av en HP LaserJet 4


 • Under många år LaserJet 4 var ett populärt val för yrkesmässig användning, och många av dessa äldre arbetshäst skrivare är fortfarande i bruk. Men med garanti på dessa enheter länge sedan, kan det vara dyrt att ha en professionell diagnos servicetekniker och löser vanliga problem. I vissa fall den ursprungliga tjänsten samtalet skulle vara mer än kostnaden för en ersättare laserskrivare, så det är viktigt för LaserJet 4 ägare att veta hur man gör vissa grundläggande felsökning på egen hand

  Du behöver:.
  Skrivare.
  Dator.
  Papper.
  Rullarna.
  Fixeringsenheten.


  1.
  Dra ut varje pappersmagasin en i taget för att isolera någon störning problem. Tryck varje fack i skrivaren igen en i taget och skicka en testsida till skrivaren. Om papperet fastnar i alla magasinen finns det sannolikt ett problem med papper själv. Om sylt är isolerade till en enda bricka rullarna kan vara slitna.
  2.
  Dra allt papper ur facket om de fastnar förekommer i alla fack. Bläddra igenom papperet noggrant för att avlägsna eventuella ackumulerade fukt. LaserJet 4-skrivare är ganska känsliga för fukt i papperet, och att överdriven fukt ofta gör att sidorna klibbar ihop.
  3.
  Halv
  Ersätt av papper och försöka utskriften igen. LaserJet 4 skrivare försöker ofta att ta flera ark om facket är fylld till toppen.
  4.
  Skjut in facket tills det tar stopp och lyft upp på den för att dra fri från skrivaren. Om papperstrassel är isolerade till en enda bricka rullarna är förmodligen utslitna och måste bytas ut. Försiktigt nå in i skrivaren och känna rullar-om de är slitna släta de inte kommer att kunna greppa papperet på rätt sätt
  5
  Skjut slitna rullen bort av bar och. . skjut sedan nya rullen tills det snäpper på plats. Sätt försiktigt på facket och försök utskriftsjobbet igen.
  6.
  Öppna den högra sidan av skrivaren och ta bort tonerkassetten om du ser streck eller fläckar på pappret. Dra kassetten ut och leta efter toner prickar under kassetten. Rengör noga upp att toner med en ren trasa. Kontrollera tonerkassetten för tecken på läckage innan du sätter tillbaka det i skrivaren. Om det läcker toner bör det bytas.
  7.
  Öppna den vänstra dörren på skrivaren och leta reda på fixeringsenheten kassetten. Fixeringsenheten är mycket varm, så det är en bra idé att stänga av skrivaren och låt den svalna först. Leta reda på små klämmorna som håller fast fixeringsenheten på plats och flip ner dem. Skjut försiktigt in fixeringsenheten ur skrivaren och leta efter några papper som fastnat. Papper kommer ibland dragspel precis innanför fixeringsenheten kassetten.


Previous:nothing Next:hur man gör en liten datorskärm

Relaterade artiklar


 • Hur lossa jag en Dell laptop inverter?
 • hur man byter en strömförsörjning
 • hur du ändrar wifi-kort på en dv5
 • hur man bränner ett program för ett minne
 • hur man installerar en USB 2.0-diskettenhet
 • Felsökning av en ViewSonic va721
 • mac vs PC-plattformen
 • hur du lägger till RAM eller minne
 • hur man byter en CMOS backup-batteri i ett libretto 50ct
 • Fördelarna med platta bildskärmar