Dator > typer av behandling hastigheter i datorer

 • typer av behandling hastigheter i datorer


 • När man talar om processorhastigheter tänker de flesta bara i termer av de viktigaste CPU (Central Processing Unit). Även om detta är en av de största faktorerna i den totala hastigheten på en maskin, det finns faktiskt andra hastigheter i datorn som bidrar till hur snabbt en dator arbetar.

  Huvudprocessor

  En dators huvudprocessor är den snabbaste pjäs bearbetning hårdvara. Processorer idag körs i hastigheter upp till 3,8 GHz (gigahertz). Det är 3,8 miljarder cykler eller verksamhet, per sekund. På långsammare slutet är processorer klockade till hastigheter på 2 GHz eller lägre, men hastigheter som låg blir ovanliga.

  FSB (Front Side Bus)

  Front Side Bus är det som alla andra hastigheter i en dator är faktiskt grundar sig på. De viktigaste CPU körs på multiplar av FSB, medan allt annat i en dator körs på en delat FSB. Till exempel kan en processor som kör på 2. 4GHz på en 266MHz (megahertz) FSB använder en multiplikator på nio. En snabbare FSB om att multiplikatorn ger en snabbare chip.

  RAM

  RAM använder en delare före multiplicera igen för sin snabbhet. Till exempel säger att systemet har en 400MHz FSB. DDR SDRAM (Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory) faktiskt skulle vara igång på 01:02 delare, dvs dess sanna klockan är 200MHz. Men på grund av den dubbla pumpar, effektivt det kan köras på 400MHz bus.

  PCI Express

  PCI Express också körs på en separat buss hastighet från resten av systemet. PCI Express använder en 100MHz buss, som på en 400MHz FSB, skulle innebära den använder en delare 01:04. PCI Express gör upp för detta genom att ha en arkitektur som utnyttjar "körfält. "Varje par av körfält kör på full buss hastighet, och nuvarande PCI Express har upp till 16 köer.

  PCI

  Regelbundna PCI har en busshastighet på 133 MHz, men till skillnad PCI Express, inte har körfält, den har en enda gemensam buss, vilket innebär att 133MHz används av varje PCI-kort anslutna till systemet. I ett fullt utrustat detta kan leda till flaskhalsar som saktar ner systemet och göra det fungerar dåligt.

  AGP

  AGP (Accelerated Graphics Port) är ett grafikkort bara buss typ som användes på lite äldre datorer. Det fungerar på en buss princip liknar RAM. AGP-bussen är bara 66MHz i fart, men använder en buss multiplikator för att öka dataöverföring. AGP 2X är som DDR RAM, i det att den använder sig av läser och skriver på båda kanterna av klockcykel. AGP 4X gjorde två läs /skriver på varje kant, och AGP 8X gjorde fyra, vilket gör att AGP-bussen effektivt (och teoretiskt) en 266MHz buss. Eftersom CPU-bussen fick snabbare, hade AGP-bussen att använda en delare att hålla den på 66MHz medan de viktigaste FSB fick snabbare. Till exempel, om systemet hade en 100MHz FSB, var AGP placeras på en 2:03 divisor för att hålla det vid 66MHz, en 133MHz FSB system skulle det vara 1:2, och så vidare.


Previous:nothing Next:Hur gör jag manuellt sätta min skärm i viloläge?

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett minne testare
 • hur man får erfarenhet av Macintosh-datorer
 • skillnaden mellan ATX & mini ATX formfaktor
 • hur du tar bort termiskt fett från CPU
 • Definitionen av oscillator
 • hur du anpassar Laptop Skin
 • hur till återvinna köra information
 • hur man kan kontrollera buss mot RAM
 • hur man ändrar AAA-batterier i en trådlös mus
 • hur bifoga en Dell tangent