Dator > hur man uppgraderar en dator från en Pentium 4

 • hur man uppgraderar en dator från en Pentium 4


 • Om du kör en Pentium 4-processor, måste du bestämma om du vill ta det hela vägen in i nuvarande eller bara en nivå upp. För videoredigering eller onlinespel, behöver du en top-of-the-line-processor och eventuellt ett nytt moderkort. Men om du bara vill få ut det mesta av vad du har fått en lägre slut Core 2 Duo-processor kommer att ge dig de billigaste och mest betydande prestandaökning och får inte kräva ett moderkort uppgradering

  Du behöver. :
  stjärnskruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Core 2 Duo-processor med kylfläns.
  Moderkort med LGA 775 socket.
  Termisk pasta.
  Glasskiva eller kreditkort.


  1.
  Reda på om moderkortet är kompatibel med Core 2 Duo. För detta behöver man en LGA 775 socket. Vissa Pentium 4s köra på 775, liksom den Core 2 Duo, vilket leder till en enkel uppgradering. Det uttag bör i handboken eller på tillverkarens hemsida genom moderkortet modellnummer. Du behöver ett moderkort med Socket 775 att uppgradera processorn. Om du har en Socket 775, avgöra din moderkortets maximala externa klockfrekvens (i manualen eller på tillverkarens webbplats). Köp en Core 2 Duo kompatibel med din klockfrekvens.
  2.
  Stäng av datorn och koppla den.
  3.
  Rör vid ett jordat metallbit.
  4.
  Ta bort datorns sidopanelen.
  5.
  Koppla bort strömförsörjningen från alla övriga komponenter, skruva loss den från sin bostad och ta ut den.
  6.
  Ta bort kylflänsen (fläkten ovanför CPU). Koppla bort kabeln kylflänsen från moderkortet. Lossa clipsen på båda benen med skruvmejsel och lyft ut det.
  7.
  Lossa låsarm på sidan av CPU bostäder genom att trycka ner och dra ut den och upp. Lyft bort locket och dra försiktigt bort den gamla processorn.
  8.
  In den nya processorn, försiktigt för att undvika att röra vid dess kontakter. Ett hörn kommer att märkas på både processorn och moderkortet uttaget. Line dessa upp och försiktigt placera CPU i vägguttaget, kontakterna nedåt. Stäng locket och fäst låsarm.
  9.
  Applicera värmeledande pasta. Hoppa över detta steg om din processor instruktioner rekommenderar uttryckligen mot den. Placera en nagel-sized sandskädda på CPU. Bli inte klistra på ditt moderkort. Tryck försiktigt den platta sidan av en glasskiva eller kreditkort mot pasta att sprida den över hela ytan av processorn.
  10.
  Installera den nya kylflänsen. Försiktigt in kylflänsen i hålen som finns på moderkortet. Tryck ner clipsen på benen på kylflänsen. Se till att den är rätt säkrad. Anslut kylflänsen till fläkten kontakten på moderkortet. Se till att ingen av kablarna kan fånga på dina fans.
  11.
  Återanslut och skruva i din strömförsörjning.
  12.
  Tillbaka sidopanelen.

  tips och varningar


 • vara beredda att göra några felsökning vid byte av en CPU. BIOS uppgraderingar och kontroller av din CPU klockfrekvens ibland behövs.
 • När arbetar på datorn, undvika repor ditt moderkort.

Previous:nothing Next:hur man ansluter en HP 4300 till en ny laptop med vista

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till RAM-minne till min före Intel Mac mini
 • Felsökning en Lexmark N7000
 • hur till återvinna köra information
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • ominstallation av drivrutiner för min unimodem halv duplex ljudenhet
 • hur man fixar ekot ljud på en dator
 • hur man hittar ett kompatibelt grafikkort
 • Hur ändrar jag mitt headset ljud från mono till stereo med hjälp av Windows Vista?
 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan skiva?
 • hur du ansluter till Internet via Wi-Fi