Dator > hjälp om att konfigurera ljudkort

 • hjälp om att konfigurera ljudkort


 • Vissa bidrag ljudkort erbjuda användarna en bländande samling av konfigurationsalternativ som väsentligt kan förbättra ljudet på en dator. Om du installerar en av dessa high-end ljudkort, ta ett par minuter att justera programvaran för att uppnå maximalt ljud produkt-och få pengarna är värt för denna utrustning uppgraderingen. Även om du fortfarande använder ett mindre kort ljudkvalitet, en som följde med datorn, är lite justeringar möjligt att förbättra produktionen

  Standard, On-Board Ljudkort

  Både stationära och bärbara datorer har ljudkort inbyggt i moderkortet. I de flesta fall är dessa ljudkort har låg till mid-range nivå när det gäller teknik och kvalitet. Generellt bara high-end eller "gamer" maskiner skrivbord kommer med high-end ljudkort, vanligen installeras som PCI add-on kort. Laptop ljudkort är notoriskt dålig: ljud har alltid varit ett område med prestanda som de flesta bärbara beslutsfattare har försummats. Men du kan göra några förbättringar med hjälp av begränsade kontrollpaneler som kommer med dessa kort.

  Tweaking Genomsnittlig Kort

  Gå till "Start" och "Kontrollpanelen". Titta igenom kontrollen ikonerna, om du ser en särskild ikon som refererar till ett ljudkort, öppna denna panel stället för den allmänna "Ljud och ljudenheter" ikonen. Alla speciella gränssnitt innebär att du kan ha en icke-standard eller tillägg typ ljudkort. Använd den här kontrollpanelen. Annars öppnar du Ljud och ljudenheter program.

  Klicka på "Avancerat" under "Speaker Settings. " Välj den typ av högtalare du använder i den första skärmen. Klicka sedan på "Prestanda. "Set" Hardware Acceleration "och" Sample Rate Quality "både till" Full ". Klicka på" Verkställ "och sedan" OK ". Klicka på" Audio "och" Voice "flikar och ser till ljudkortet finns med som standard enheten. Klicka på "maskinvara" och bekräfta att du har rätt drivrutiner installerade för detta ljudkort.

  Tweaking avancerade kort

  High-end ljud kort kommer att ha sin egen ikon på Kontrollpanelen. Använd den här panelen för att ställa in ett stort mängd olika variabler. Några high-end kort tillåter dig att skapa ljud egenskaper som passar den typ av ljudmiljö du vill uppleva. Du kan ställa in ljudkortet att återge ljud på ett "Concert Hall" miljö eller annan omgivning. Du kan också balansera ditt ljudkort för att producera ljud i ett surround-sätt, med separata främre och bakre högtalare. De flesta high-end kort har bättre mikrofon anslutningar samt, och dessa mic egenskaper kan ställas in för maximal inspelning eller sändning utgång.

  Sunda förbättringar för bärbara datorer

  finns add-on kort för bärbara datorer också, i PCMCIA-format. PCMCIA-kort passar in i kreditkortsstorlek expansionsplats på sidan av din bärbara dator. Dessa ljudkort kan vara dyr, men de gör en värld av skillnad i ljudkvalitet genereras från en bärbar dator. Om du tänker använda din bärbara dator för poddsändningar, DJ arbete eller annan produktion arbetet, är en av dessa high-end PCMCIA-kort rekommenderas starkt.


Previous:nothing Next:att dölja dator ledningar

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar storlek upptäckten disken i en Dell-dator
 • hur man fixar startenhet på Master Boot Record
 • Hur kan jag ladda papper i Hewlett Packard-skrivare?
 • Hur skriver jag ut ett säkrat dokument akrobat?
 • hur man bränner en DVD-video som är för stor för min dvd
 • Dell Dimension utbyte av systemet batteri
 • hur man ansluter en bärbar lcd till en dator
 • Definitionen av en flyttbar enhet
 • Hur konvertera. mod till mpeg för Mac OS
 • Hur gör jag krok två bildskärmar tillsammans?