Dator > Hur fungerar en DV-kabel?

 • Hur fungerar en DV-kabel?


 • DV Sladdar och Firewire

  En DV-kabel har många namn, men det är förmodligen känd vanligast i USA som en FireWire-kabel. FireWire-kablar använda iLink eller IEEE1394 datagränssnittet (det finns har flera uppdateringar och ändringar till detta format) för att överföra information mellan enheter, oftast mellan en extern enhet och en dator. Hela DV-kabel Systemet har utvecklats av Apple för användning med deras produkter, särskilt deras Mac-datorer. Målet var att skapa en ny typ av data gränssnitt som var portabel och mycket lätt att använda, och projektet fungerade. DV-kabeln togs upp av hela elektronikindustrin som en standard som att utbyta vissa typer av uppgifter med sina apparater. Genom åren har allt fler FireWire-portar visades på en mängd olika bild-baserade enheter. Den iLink namn användes av Sony för DV-kabel hamnar utrustade på Sony-enheter, men namnet FireWire har fastnat för de flesta enheter.

  Construction

  DV kablar jämförs ofta med USB-kablar. Både kablar och portar ser likadana ut, och fungerar på ett liknande sätt. Var dock FireWire format främst avsedd för överföring av video data med enheter som videokameror. Än idag hamnar finns främst på digitala videoenheter inklusive kameror, videokameror och digitala projektorer. USB-kablar, å andra sidan, kan användas på ett mycket större mängd enheter, men skillnaderna är långsamt bleknar. DV-kablar kan användas på spelkonsoler, externa hårddiskar och nästan alla Apple-produkter i dag. När det gäller digital video media, DV-kablar är rätt väg att gå.

  DV-kabel själv har en kontakt med fyra stift i ena änden och en kontakt med sex stift på en annan. Inuti två par av tvinnade ledare bearbeta en mängd olika data i en typ av signal som en dator kan läsa, en process som kallas multiplexering. Denna process använder en skiktad transportsystem består av tre olika lager. Det första lagret är ett fysiskt lager som sänder signaler till FireWire-bussen (anslutningspunkter) själv. Det andra lagret är en länk skikt som tar den rena elektroniska signalen och ändrar den till rätt format paketen. Den tredje-Transaktionen lager-tar sedan dessa paket och "matar" dem till en korrekt tillämpning

  Speed

  Denna konstruktion gör DV kabel för att överföra data mycket snabbt, mycket snabbare än sin bror den. USB-kabeln. USB-kablar kan bara gå upp till runt 12 Mbps (megabyte per sekund), medan FireWire-anslutningar kan gå upp till 800 Mbit /s per sekund med de nyaste versionerna. Men både DV-kablar och USB-kablar som uppdateras kontinuerligt för att producera nyare och snabbare versioner.


Previous:nothing Next:hur man fyller lc51 patroner

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en skadad disk
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur du skriver ut kuvert på en HP LaserJet P2015
 • diy datorelektronik länkar
 • mac vs PC-plattformen
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en Dell D610
 • hur du ställer in mitt trådlösa skrivare utan dsl
 • hur man installerar en intern hårddisk på en Mac G3
 • hur man byter IBM T30 skärmen montering
 • hur man fyller hk-02 patroner