Dator > hur man kan kontrollera grafikkortet i din bärbara dator

 • hur man kan kontrollera grafikkortet i din bärbara dator


 • Ett grafikkort, även känd som en display adapter eller grafikaccelerator är ett expansionskort som passar i en fördefinierad plats i din bärbara dator moderkort. Ett grafikkort är ansvarig för att generera och skicka bilder som ska visas på din bärbara dator LCD (Liquid Crystal Display) skärm. Moderna bärbara grafikkort har avancerade integrerade funktioner såsom 3D-rendering och video capture. Din bärbara dator grafikkort kommer att avgöra (eller begränsa) de typer av applikationer du kan köra på din maskin, och innan du investerar i system-intensiva applikationer som grafiskt krävande är det en bra idé att veta om ditt grafikkort kommer att kunna stödja dem.

  Du behöver:
  Laptop
  . PC-spel.
  DVD-video.

  arbetsordningen


  1.
  Anslut din bärbara dator till ett AC (växelström) elnätet. Du bör inte köra laptop på batteri eftersom det utlöser en funktion energisparfunktioner som skymmer skärmen. Eftersom du kommer att kontrollera den typ grafikkortet och dess prestanda, kommer du vill på skärmen för att visa sin full ljusstyrka.
  2.
  Sätt på din bärbara dator. Vänta på operativsystem (OS) och start-up processer för att ladda innan du gör något. Du vet när processerna är klar när blinkande ljus som signalerar hårddisk aktivitet, slutar blinka. Pekaren på skärmen kommer också att byta till en stationär pil när systemet är i viloläge efter lastning inledande processer.
  3.
  Klicka på "Start" (eller Windows-tangenten på nyare operativsystem) längst ner till vänster på skrivbordet. Gå till "Run" och skriv in "dxdiag" i rymden. För Windows Vista och Windows 7, kan du helt enkelt skriva in längst ner på Start-menyn, utan att behöva klicka på "Kör". Om du kontrollerar ditt grafikkort för första gången kan du uppmanas att antingen fortsätta eller avbryta åtgärden. Klicka på "OK" (eller "Ja" eller "Acceptera").
  4.
  Ett fönster dyker upp med etiketten DirectX Diagnostic Tool. Du kommer att se fyra flikar, som kallas System, Display, Ljud och input. Klicka på "Visa". Detta kommer att visa dig all information om din bärbara display i tre askar som heter "enhet". "Drivers" och "Egenskaper DirectX. Information om ditt grafikkort kommer att vara inne i rutan "Enhet". Detta låter dig se namn, tillverkare, chip typ, minne och visningsläge.

  Tips och varningar


 • Du kan kontrollera om ditt grafikkort kan att stödja medieinnehåll eller ett program, t. ex. DVD-video eller PC-spel, genom att läsa in den i ditt system. Om allt löper smidigt utan glapp, betyder det ditt grafikkort kan hantera den på rätt sätt, om du får ett felmeddelande kan det bero på felaktiga konfigurationer, eller en oförenlighet med ditt grafikkort.
 • Du ska Försök aldrig att ändra bildskärmsinställningarna om du inte är helt säker på vad du gör. Vissa förändringar träder i kraft efter en omstart, och då den nya inställningen kan orsaka att displayen fungerar.

Previous:nothing Next:hur man läser en HP 9121 diskett från en PC

Relaterade artiklar


 • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista
 • hur du fyller OEM drivrutiner från ett USB-minne
 • hur du köper rätt dator
 • hur du kontrollerar en dators spelsystem
 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan en skiva?
 • hur man använder ett hopp enhet utan ansträngning
 • hur du skriver ut kuvert efter varandra kontinuerligt med en HP 4
 • hur man ansluter en Dell-dator monitor till en TV med Comcast
 • instruktioner om hur man installerar en Intel Q9550 cpu
 • hur man får till det trådlösa nätverkskortet inställningen på Xbox 360