Dator > hur man hittar ett kompatibelt grafikkort

  • hur man hittar ett kompatibelt grafikkort


  • Att hitta en kompatibel grafikkort kan vara en skrämmande uppgift om du vet lite om datorns komponenter och tekniska specifikationer. För att hitta ett grafikkort som är kompatibelt med ditt system, måste du avslöja information om ditt moderkort och nätaggregat genom att öppna ditt ärende och kikar in. Därifrån kan du utföra ytterligare forskning och göra ett välgrundat bestämning av vilka typer av grafikkort kompatibelt med din dator. Om din garanti finns kvar, kontakta datortillverkaren eller byggare för att få den information du behöver.

    Du behöver:
    liten skruvmejsel om tillämpligt
    . Måttband eller härskare.


    1.
    Fysiskt öppna ditt ärende och undersöka antalet och typer av slots på moderkortet. Dra ut eventuella kablar anslutna till datorn innan du tar bort sidopanelen, men antecknar där bildskärmen ansluter. Ta bort ditt fall vänstra sidopanelen (när du står på framsidan av fallet). Du kan behöva ta bort skruvar eller för att justera spärrarna. Se ditt fall eller datorn manuellt om du är osäker hur du tar bort sidopanelen.
    2.
    Leta nuvarande grafikkort. Genom att anpassa porten bildskärmen kopplas in med grafikkortet, bör du kunna för att enkelt hitta ditt grafikkort. Om du har en inbyggd grafikkrets, kommer monitorn att inte ansluta med ett kort men med portar direkt på moderkortet.
    3.
    Mät ditt ärende inredning och kortplatsen. Anteckna hur länge den aktuella kortet. Du måste också mäta för framtida maximal expansionskort längd. Till exempel, om man mäter 7. 5 inches från luckan till närmaste obstruktion (hinder som kan innefatta andra slots, chips, eller processor), kommer du inte kunna köpa ett kort som mäter 8,5 inches i längd. Kortet du installerar får inte påverka några andra komponenter på moderkortet. Skriv ner alla märken namn eller modellnummer så att du kan verifiera de mätningar genom att forska på kortets specifikationer.
    4.
    Leta ett serienummer, varumärke eller produkt nummer för moderkortet och skriva ner så att du kan forska i moderkortet och dess specifikationer.
    5.
    Hitta din strömförsörjning. I allmänhet kommer strömmen vara i övre vänstra hörnet av målet. Kraftkablar ansluts till dina enheter, moderkortet och möjligen grafikkortet kommer att köra till elkabeln. Anteckna watt, varumärket, och alla modellnummer. Bedriva forskning för att kontrollera att strömförsörjningen specifikationer. Sätt tillbaka sidopanelen och koppla in alla kablar.
    6.
    Hitta ett grafikkort som kommer att arbeta med ditt moderkort och nätaggregat och passa moderkortets mätningar. Kortet bör både passar in i spåret fysiskt och vara konstruerade för den typ av facket på datorn. Se till att kortet har drivrutiner för ditt operativsystem.

    Tips och varningar


  • Om du har en AMD-baserad processor, är ditt moderkort sannolikt inriktad mot ATI-kort eftersom AMD tillverkar både processorer och ATI-grafikkort.
  • Nyare datorer kommer innehålla PCI-Express-kortplatser. Äldre moderkort kan ha AGP eller PCI-platser.
  • Du behöver en extra kortplats utrymme, och gott om kraft om du planerar att länka mer än ett grafikkort via SLI eller Crossfire.

Previous:nothing Next:minne återhämtning verktyg





Relaterade artiklar


  • hur man installerar dell minne
  • hur man demonterar en Maxtor hårddisk
  • hur reparera Canon skrivare
  • hur man fyller deskjet bläckpatroner
  • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck
  • hur ändrar hårddisk i en Dell Inspiron 9400
  • hur till vända på en HP 6510 bluetooth
  • hur man byter en CMOS backup-batteri i ett libretto 50ct
  • hur man kan spara batteri på din Mac
  • hur man identifierar mitt moderkort