hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3
Dator > hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3

 • hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3


 • Apple Macintosh G3, både stationära och bärbara modeller, var de första som har USB-och Firewire-portar. Dessa portar ingick i senare modeller av både G3 kör. För bärbara datorer, har USB-portar infördes i Powerbook G3, känd som Lombard, och FireWire-portar lades med nästa version, den Pismo. I stationära datorer, båda typerna av hamnar anlände i "Blue White"-modeller av 1999, men de har PCI-kortplatser där du kan lägga till dessa typer av hamnar, viktiga för bränna DVD-skivor
  1.
  Installera Mac OS X operativsystem på din G3 om den inte redan körs på detta program. Det är bäst att använda den senaste programvaran som kan köras på din Mac. Av denna anledning, Mac OS X 10. 4 eller Tiger är det bästa valet, eftersom Leopard och Snow Leopard är både för ny för en G3 att hantera i de flesta fall. Kör tidigare versioner av mjukvaran kommer att göra det mycket svårare och mycket långsammare att bränna DVD-skivor på en extern enhet. USB 1. 0-portar kommer att fungera på System 9,1, men den tidigare versionen av systemprogramvaran 9,0 behov en nedladdning från Apple. USB 1. 0-portar fruktansvärt långsamt, kör på endast 12 megabyte per sekund, så ett bättre val är Firewire, som går vid 400 mps. Om du har en Pismo eller en Blue White Mac behöver du inte göra något annat. Om du har en Lombard kan du lägga Firewire via ett PCMCIA-kort, och på en tidigare bordsmodell, lägga till en Firewire PCI-kort.
  2.
  Anslut den externa DVD-brännare FireWire-eller USB- kabeln i Mac. Du kan göra detta medan G3 är startat upp på grund av någon form av port är "hot-swap", vilket betyder att den inte kommer att krascha datorn för att lägga till eller ta bort en enhet från dessa hamnar. Observera att ingen ikon visas för DVD-brännaren på skrivbordet såvida du inte har en skiva i maskinen. Observera också att för de flesta externa DVD-brännare, behöver du inte lägga programvara till Mac. De kommer att bedrivas utifrån drivrutiner som ingår i Mac OS X. Om din DVD-brännare inte visas, även med en disk i enheten, gå till webbplatsen för det företag som lämnat enheten och ladda ner rätt drivrutin för din Mac .
  3.
  Placera en tom DVD-skiva i brännaren och en symbol för skivan bör visas på skrivbordet. Gå sedan till en ny "Finder"-fönster och klicka på "Action"-ikonen som ser ut som en liten växel. Välj "New Burn mapp" från popupmenyn. Markera de filer du vill överföra till tom DVD i Finder och dra dem till "Burn mapp". Om du överför flera mappar i sin helhet, bara att välja alla av dem och sätta dem i den nya mappen.
  4.
  Välj "Burn" från det övre högra hörnet av Finder-fönstret som visas när "Burn Folder" är markerat. När popup-dialogruta visas direkt Mac för att bränna skivan till extern optisk enhet. Eftersom G3 är ett mycket långsammare processor än nyare datorer kan det ta lite tid att bränna en DVD, särskilt om du är ansluten med en USB 1. 0.


Previous:nothing Next:hur man byter processor i en Dell Latitude

Relaterade artiklar


 • hur du gör din flash-enhet en Virtual PC
 • hur bifoga en Dell tangent
 • hur man får till det trådlösa nätverkskortet inställningen på Xbox 360
 • hur man exporterar till en externa DVD-brännare på en Macintosh G3
 • hur man ansluter en Dell-dator monitor till en TV med Comcast
 • Definitionen av oscillator
 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan skiva?
 • hur reparera Canon skrivare
 • hur man byter en moderkortet
 • hur man kopplar en ipod