Dator > hur man byter IBM T30 skärmen montering

 • hur man byter IBM T30 skärmen montering


 • Om än något känslig, är det möjligt att ersätta det 14,1-tums LCD på din IBM T30 laptop själv utan att kräva professionell service. Observera att medan det är mycket osannolikt att din T30 är fortfarande under garanti, kommer denna övergång förfarande täcks inte av garantin skydd datorn kan . har

  Du behöver:
  din T30 laptop, avstängd, unplugged, och med bort batteriet
  . en ersättare 14.
  1 "LCD som är avsedda för att installeras i IBM T30.
  en tunn kniv eller annat verktyg att använda som bända-bar.
  en spetsig stjärnskruvmejsel.
  en plats att lagra skruvarna från den bärbara datorn.
  en ren, väl upplyst plats att arbeta.

  Demontering


  1.
  Öppna locket på T30 och inspektera den övre halvan. Håll utkik efter små plast eller gummi pluggar som används för att täcka skruvarna den bärbara datorn locket tillsammans. Inte alla pluggar lockskruvar, delvis bända upp varje täck med din kniv. Om det finns en skruv på undersidan, dra ut kontakten och ställ den åt sidan. Om inte, lämna locket på plats.
  2.
  När alla skruvar på locket är synliga, försiktigt skruva loss och ställ dem åt sidan. Om ditt område för att hålla skruvarna har flera delområden eller tillräckligt område, gå vidare och grupp skruvarna från varje steg separat. Notera hake på toppen av locket. Spärren kan behöva delvis öppnas för att tillåta avlägsnande av den främre delen av locket (även känd som på ramen).
  3.
  Ta bort frontpanelen från locket. Det bästa stället att börja är längs ner på skärmen. Skjut fingrarna längs kanten av skärmen och försiktigt bända upp ramen, dra upp, sedan utåt. Den bezel skulle separera från locket lätt. Om det finns motstånd, böja bezel fram och tillbaka lite för att släppa alla fångster inuti. Om det fortfarande finns motstånd efter det, stoppa och se till att du inte missar några skruvar eller skruv täcker. När ramen har dragits fri från locket, ställ den åt sidan.

  Med bezel bort bör du se en metallram runt utsidan av skärmen. Vi kommer att loss LCD från denna berömmelse på bara ett ögonblick. Du bör också kunna se ett kretskort precis under skärmen, förmodligen på vänster sida. Detta är omriktaren styrelsen, och kommer inte att ersättas. Slutligen kommer det att finnas en eller två mycket lite tjockare trådar som löper längs utsidan av ramen. Dessa är trådlösa eller Wi-Fi-antenner. Betala särskild uppmärksamhet på hur de som sitter i locket och i ramen, eftersom de kommer att behöva sätta på plats igen om de blir löst.
  4.
  Försiktigt inspektera sidor ramen och ta bort varje skruv som du hittar med din spetsig skruvmejsel. Efter inställning skruvarna åt sidan, drar du försiktigt LCD bort från ramenheten och ser över det noga. Vissa modeller av bärbara har en kabel som går från baksidan av LCD till någon del av locket. Om din laptop har en inbyggd webbkamera eller en lätt upp avsnittet på utsidan av locket, vara mycket försiktig när man drar LCD bort. Om det finns en kabel där, bort den innan du drar LCD helt bort från locket.
  5. Bör
  med LCD tas loss från locket och ligger med ansiktet nedåt mot botten av den bärbara datorn, bör du kunna se en plan, band-kabel som ansluter LCD till datorn och en mindre par sladdar mellan LCD och omriktaren styrelsen. Börja med att koppla som par trådar från omriktaren styrelsen. Om du inte kan enkelt nå ut kontakten för att koppla bort det, prova att skruva loss kortet från locket. Sedan, titta på flatkabeln. Det är förmodligen tejpas fast på LCD på flera punkter. Avlägsna tejpen väldigt försiktigt och sedan arbeta bandet-kabeln fri från den fasta kontakten på baksidan av LCD.

  Grattis, bör LCD vara helt fristående från den bärbara datorn. Ta bort den och sätta den bredvid den ersättning LCD. Kontrollera att de har samma uttag och stickkontakter på ungefär samma platser och sedan placera den nya LCD-ansiktet ner på den bärbara datorn bas där den gamla LCD var.

  Montering


  1.
  Nu bara behovet av att vända de ovan beskrivna. Börja med att koppla band-kabeln till LCD och tejpning ner, koppla då skärmen in i omriktaren styrelsen. Om du skruvat loss omriktaren styrelsen att få tillgång till i kontakten, skruva tillbaka in
  2.
  Lyft försiktigt LCD upp och sätt tillbaka den i ramen. Om det fanns ett samband mellan LCD och locket eller annan maskinvara, gå vidare och återkoppla den nu. Skruva LCD tillbaka till ramenheten.
  3.
  Kontrollera att antennen kablarna är i sina rätta platser, trycka dem på plats om det behövs. När allt är säker, tryck på bezel tillbaka till framsidan av locket, med början uppifrån och arbeta nedåt. På ramen bör gå på plats med ett klick när det är säkert.
  4.
  Skruva på locket igen tillsammans med den återstående skruvarna och sedan täcka skruvhålen med pluggar du tog bort i steg 1.
  5.
  slutligen testa den nya skärmen genom att ersätta batteriet och ansluta din bärbara dator till A /C makt. Försök att starta den bärbara datorn. Om allt var vagnen korrekt, bör du nu titta på en fungerande skärm.

  Tips och varningar


 • Om du har en digitalkamera händig, ta bilder på allt när du demontera eller flytta den. Fotografi placeringen av skruvhål, högarna av skruvar från varje steg, positioner kablar, och allt annat. Kamerans minne är billigt och sinnesfrid är kär.
 • en magnetiserad skruvmejsel kommer att förenkla återmonteringen oerhört. Investera i ett om du kommer att göra många små arbeta så här.
 • Om skärmen inte tänds, en sak du kan kontrollera innan du öppnar datorn tillbaka upp är om problemet ligger hos bakgrundsbelysningen. Ta en ficklampa och hålla det mycket nära skärmen i en vinkel. Flytta den fram och tillbaka långsamt när datorn startar. Om du kan se svimmar bokstäver eller grafik i strålen av ficklampan, är LCD fungerar och bakgrundsbelysningen är inte lyser upp LCD-skärmen. När du tar på skärmen isär igen, fokusera din uppmärksamhet på omriktaren styrelsen. Det kan behöva bytas ut, eller det kanske bara behöver vara ansluten mer säkert.

Previous:nothing Next:hur man använder en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga

Relaterade artiklar


 • vad är en bit i datateknik?
 • HIPAA krav systemloggar
 • hur du anpassar Laptop Skin
 • Definitionen av en flyttbar enhet
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur man installerar en USB 2.0-diskettenhet
 • hur man kan utvidga en SATA-anslutning hårddisk på systemkortet
 • hur ändrar pappersmagasin för att skriva ut en andra sida
 • hur man blandar låtar tillsammans på en CD
 • flash-enhet instruktioner för barn