Dator > hur man kopierar en hårddisk från en maskin till en annan

 • hur man kopierar en hårddisk från en maskin till en annan


 • En dators hårddisk kan betraktas sin "mage", eftersom dess har utfodrats alla data och information som datorn kommer att använda. För att kopiera innehållet i en hårddisk från en dator (eller "maskin") till andra behöver du en hårddisk kloning program som kan göra en exakt (eller "klon") kopia. Den klonad kopia kan sparas direkt på en extern USB-enhet, som sedan kan kopieras till en hårddisk på en annan dator. Med hjälp av en hård program köra kloning är inte komplicerat, men du kan få vänta många timmar för programmet att slutföra sitt kopiering av hårddisken.

  Du behöver:
  extern USB-hårddisk
  . USB-kabel.


  1.
  Hämta en hårddisk kloning program till datorns skrivbord, till exempel Carbon Copy Cloner program. Dubbelklicka på programmets ikon när det har helt hämtat. Följ kommandot instruktionerna för att installera programmet på datorns hårddisk. Starta om datorn.
  2.
  Anslut ena änden av en USB-kabel till USB-porten på en extern USB-hårddisk. Anslut den andra änden av USB-kabel till en USB-port på datorn.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för den hårddisk kloning program att starta den. Välj namnet på den hårddisk som ska kopieras från "Source" rullgardinsmenyn på hårddisken kloning programmets huvudfönster.
  4.
  Välj namnet på USB extern hårddisken från "Target" rullgardinsmenyn till höger om "Source".
  5.
  Välj "fullständig kopia" från "Alternativ" rullgardinsmenyn under "Target". Klicka på "Start"-knappen på hårddisken kloning programmets huvudskärm för att starta kopieringen.
  6.
  Klicka på "OK" på bekräftelse fönstret när det visas. Avsluta hårddisken kloning programmet.
  7.
  Ta ut extern USB-hårddisk från datorn genom att dra symbolen från skrivbordet till "Trash" eller högerklicka på ikonen och välja "Mata ut" från popupmenyn. Koppla bort USB-kabeln från USB-porten på datorn.
  8.
  Anslut USB-kabel till USB-porten på maskinen som ska få kopia av hårddisken. Kör hårt programmet köra kloning som redan har laddat ner och installerat på datorn.
  9.
  Välj namnet på extern USB-hårddisk från "Source" rullgardinsmenyn på hårddisken kloning programmets huvudfönster.
  10.

  Välj namnet på en hårddisk på den dator som är att få en kopia av hårddisken från den andra datorn från "Target" drop down menyn till höger om "Source".
  11.
  Välj "fullständig kopia" från "Alternativ" rullgardinsmenyn under "Target". Klicka på "Start"-knappen på hårddisken kloning programmets huvudskärm för att starta kopieringen.
  12.
  Klicka på "OK" på bekräftelse fönstret när det visas. Avsluta hårddisken kloning program nu att hårddisken på datorn är en exakt kopia av hårddisken från den andra datorn.

  Tips och varningar


 • hårddisk som blir en klon av den andra datorns hårddisk kommer att förlora alla data som den har på det.
 • Du bör inte göra en klon av hårddisken som aktivt driva systemet operativsystem för datorn.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av ett spooler system app

Relaterade artiklar


 • hur du ersätter din Mac AirPort-kort
 • Lenovo T60p laptop dockning förfaranden
 • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck
 • Fördelarna med platta bildskärmar
 • Hur man laddar ner en drivrutin för min skrivare
 • Hur lägger jag till en Dell-skrivare utan skiva?
 • hur man lyssnar på en ljud-CD på en dator
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur man får till det trådlösa nätverkskortet inställningen på Xbox 360
 • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista