Dator > av superclocking ett grafikkort

 • av superclocking ett grafikkort


 • Superclocking, även känd som "överklockning," är processen att anpassa en processor eller minne enhetens interna spänning och klockfrekvens för att förbättra dess prestanda. Den vanligaste dator komponenten som skall överklockas är processorn eller CPU, men många grafikkort kan ha sina spänning och klockfrekvens justeras. Grafikkort kan superclocked på två olika sätt, med hårdvara justeringar för att permanent ändra klockfrekvens eller justeringar programvara för att ändra hastigheten endast när justeringen programmet körs.

  Hardware justeringar

  Grafikkort kan ha sina klockfrekvens och inre spänning permanent ökad genom att justera Basic Input-Output System (BIOS) inställningar som är lagrade på själva kortet. Justeringarna utförs av en mottagare (t. ex. RivaTuner för NVIDIA-grafikkort eller inbyggda tunern som följer med ATI Catalyst som förare), och tunern ska kunna anpassa kortet funktioner som "Core Clock", " Shader Clock "och" Memory Clock. "

  Justeringar bör göras för att olika inställningar för klockan ett i taget, och bara i små steg. Ställa klockan för högt orsakar grafik problem eller ens kraschar datorn Justera klockfrekvens (och skuggningen klocka, om ditt grafikkort är det Nividia GeForce 8-serien eller nyare) innan du justerar minnet klocka, pyssla lite och sedan testa inställningarna igen och igen tills du börjar se tecken på instabilitet. Återgå till den senaste stabila inställningar klockfrekvens, då igång med att ändra det minne som klocka på samma sätt.

  När alla klockor har justerats, testa kortet i grafikintensiva miljöer såsom spel att se till att det inte finns några dolda instabilitet i klockinställningarna.

  Software justeringar

  Sedan hårdvarubaserad justeringar leder till ändringar av grafikkortets BIOS, vissa användare oroa misstag jävlas upp inställningarna och förstör deras grafikkort. Det finns programvara-baserade metoder för superclocking grafikkort också, vilket kan eliminera detta problem. Programvara justeringar är endast aktiv när programmet som skapar justeringar är igång, så eventuella problem som orsakas av de justeringar rättas genom att helt enkelt stänga av saneringsprogrammet. De flesta mjukvarubaserade lösningar överklockning har bara två klocka variabler (kärnan klockan och minnet klockan) och kan justeras på samma sätt som hårdvara tuners för att finna bästa möjliga inställningarna för grafikkortet.

  Förjusterade Kort

  Vissa grafikkort har sina klockfrekvenser och inre spänning justeras av tillverkaren, vilket resulterar i pre-överklockade kort. Dessa kort ger mer grafik ström än vanliga kort av samma modell och kan vara ett billigare alternativ till att köpa en nyare kort. Att köpa en pre-superclocked grafikkort som en uppgradering av ett befintligt kort tillåter användare att få fördelarna av permanenta överklockning utan besväret med överklockning själva korten.


Previous:nothing Next:hur man starta upp en återställningspartition på en Compaq 6715b

Relaterade artiklar


 • hur du kör cd-programvaran på en netbook
 • hur man startar från ett icke-startbart usb
 • hur man helt radera en hårddisk för gratis
 • Hur kan du överföra ditt iTunes-bibliotek till din Archos 5?
 • hur du formaterar Western Digital stora enheter
 • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara
 • hur man får nycklarna ersättning laptop utan att köpa ett nytt tangentbord
 • Apple Cinema HD krav Display Power
 • Hur minskar jag mängden datorskärmar kastas bort?
 • Fördelarna med platta bildskärmar