Dator > Hur får jag min CPU-användning ner?

  • Hur får jag min CPU-användning ner?


  • När en person köper en ny dator, verkar det att köra otroligt fort. Men över tiden, eftersom fler program får installeras och webbplatser får tillgång till, startar datorn att släpa och sen till en genomsökning. Många gånger beror detta på olika program och virus kompromissa eller använder en mycket mer processorns hastighet än nödvändigt. Lyckligtvis med några tricks, är det lätt att minska processoranvändningen och få datorn tillbaka i god form

    Sänka CPU-användning


    1.
    Skanna efter spionprogram. Spionprogram och sabotageprogram kan orsaka flera skadliga program att köras i bakgrunden och tar upp värdefull CPU-hastighet. Ladda ner och kör fria spyware scan program som Malwarebytes eller Spybot att se om den mottagande dator är infekterad. Dessa program erbjuder möjligheten att ta bort skadliga program som kan mosse ner CPU-hastighet.
    2.
    Ta fram Aktivitetshanteraren genom att trycka Ctrl-Alt-Del. Klicka på fliken Prestanda och titta på CPU-användning historia. Titta på gröna sädesax som visar hur mycket av processorn resurserna används. Om det visar konstant hög användning historia, inaktivera den mängd tjänster som körs i bakgrunden genom att ändra datorns konfiguration.

    att göra detta, klicka på "Kör" från Start-menyn och skriv msconfig. exe på kommandoraden. När systemet Configuration Utility visas, klicka på "Service"-fliken. Avmarkera alla uppräknade program som inte används regelbundet. Klicka på "Start"-fliken. Avmarkera alla program som inte används regelbundet och klicka "OK".
    3.
    Rensa registret för att hålla små program som inte nämns under Start från att använda systemresurser. Registret lagrar all information om installationer, uppdateringar, spårning och mycket mer. Varje instans av spårning skapar en nyckel eller kod för att lokalisera och aktivera programmet, och det kommer att äta upp CPU-resurser.

    Gör en registret scan och om mer än 20 fel upptäcks, rengör den. För att rensa registret, använd en freeware Registry Cleaner som Eusing Free Registry Cleaner. Installera och kör registret renare och om den kommer upp med fler än 20 fel, låta programmet fixa felen och rensa registret.


Previous:nothing Next:rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop





Relaterade artiklar


  • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
  • Hur får jag min CPU-användning ner?
  • hur du kör cd-programvaran på en netbook
  • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara
  • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
  • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen
  • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara
  • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
  • hur du formaterar programvara för en USB-enhet
  • hur man får Logitech Cordless optiska MouseMan programvara som fungerar på Vista