Dator > komponenterna i en dator server

 • komponenterna i en dator server


 • Servrar är datorer används för att hantera särskilda nätfunktioner, såsom säkerhet eller e-förvaltning, i en multipel-användare nätverksmiljö. Ibland servrar har att erbjuda flera tjänster, och detta är vanligt i små till medelstora nätverksmiljöer. Servrar består av exakt samma komponenter som finns i stationära datorer, men i servrar som de kan behöva mer kraftfulla, och det kan behövas mer av dem. När det gäller grafikkort, inte servrar vanligtvis inte behöver högpresterande kort medan stationära användare ofta gör. Det är värt att notera att i vissa små företag, är en stationär dator hårdvara faktiskt används för att köra serverprogramvara utan prestandaproblem som helst.

  Server Foderrör

  Dator-servrar har oftast större fall än stationära datorer och servrar fall brukar komma i två typer, golv-eller rackmonteras. Golvstående servrar ser mycket ut som stora torn stationära och används ofta i små till medelstora företag där endast en eller två servrar behövs. I större miljöer, rackmonterade servrar hålls i dedicerad server rum. Rackmonterade servrar består av ett metallhölje som löpare används för att skjuta dem in och ut av en metallram bostäder. Många servrar kan hållas i en enda bildruta, ett ovanpå varandra, för att minimera mängden utrymme som används. Server höljen brukar innehålla hot-måste pluggas hårddisk transportörer inte ofta finns på stationära datorer. Hot-måste pluggas hårddiskar kan tas bort och läggas medan servern är i drift och med operativsystemet fortfarande kör.

  SCSI Controller Card

  Det är ovanligt för stationära datorer använda SCSI (Small Computer System Interface) kort till kontroll hårddiskar (HDD), men detta är mycket vanlig i servrar. SCSI kan hantera annan kringutrustning utöver din hårddisk, men de används i servrar eftersom servrarna vanligtvis hus flera hårddiskar och SCSI kan vara värd upp till 16 enheter på en enda buss. En buss är en uppsättning kablar och kretskort som kan delas av hårdvarukomponenter som behöver kommunicera med varandra.

  RAID Controller

  Eftersom servrar är ofta viktiga komponenter i en företagsmiljö, servrar utnyttjar komponenter som tillåter konfiguration av redundans i systemet. Redundans innebär att om en enhet som innehåller data misslyckas ligger data tillgängliga för användarna. Servrar har ofta komponenter som kallas RAID-array controllers, där RAID står för Redundant Array av billiga diskar. RAID kan konfigureras på flera sätt, men en gemensam konfiguration har alla data lagras på en server spridd över flera diskar. Varje skiva innehåller också styrdata så att om en disk havererar, kan kontrollen data på de återstående diskarna återskapa data som lagrats på den trasiga disken. Användare kan fortfarande komma åt data medan ingenjörer ersätta den trasiga disken och återskapa RAID-konfiguration. RAID-styrenheter används tillsammans med RAID programvara för att hantera RAID-konfigurationer.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man registrerar HP-produkter

Relaterade artiklar


 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • processorhastighet vs minne
 • hur man kommer åt återställningspartitionen på en Inspiron B130
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • hur du installerar skrivaren HP Deskjet 5850
 • Hur ändrar jag ordning på mina skärmar på ett ett GeForce-kort?
 • hur du lägger till en extern hårddisk till Apple TV
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • Hur partitionerar jag en GPT disk?
 • hur du tar bort skrivhuvudet på en Canon iP4300 skrivare