Dator > hur reparera en Acer jack skrivbord makt

 • hur reparera en Acer jack skrivbord makt


 • Acer bärbara datorer är ett populärt märke på grund av deras låga kostnader och konkurrenskraftiga egenskaper. Tyvärr kan problem uppstå under livet av en Acer laptop. Ett vanligt problem är en trasig eller lös vägguttag. Power Jacks är de små uttagen att ansluta kabeln nätadaptern till kretskortet. Med tiden kan dessa uttag lossna. Detta förhindrar att batteriet laddas, och den bärbara datorn kan stänga slumpmässigt. Lyckligtvis Power Jacks är relativt lätta att reparera

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel.
  Cup.
  Anti-statisk bandet.
  Handskar.
  Lödning pistol.
  Löd veken.
  Ersättningskraft jack.
  Löd.


  1.
  Säkerhetskopiera alla data på hårddisken innan du plockar isär datorn. Dra ur nätsladden, ta bort batteri för bärbar dator genom att trycka på spärren, och låta den bärbara datorn till ansvarsfrihet för en stund. Använd ett antistatiskt armband eller gummihandskar för att skydda kretskortet.
  2.
  Ta bort hårddisken locket och hårdvara genom att ta bort skruvarna på små täck och förvara dessa i en säker plats. Vrid skruvarna motsols för att ta bort dem. Hårddiskar omfattar ligger på botten eller på sidan av de flesta Acer bärbara datorer. Ta bort alla enheter eller externa komponenter samt genom att ta bort skruvarna. Lägg små skruvar i en kopp eller annan behållare för att inte förlora dem.
  3.
  Ta bort de yttre fallet genom att ta bort skruvarna på undersidan i en moturs rörelse. Förvara alla skruvar i kopp eller en säker plats för montering. Dra försiktigt upp ärendet till ta bort den. Detta bör utsätta kretskortet på mest Acer bärbara modeller. På vissa modeller kan du behöva ta isär den övre fallet genom att ta bort ytterligare skruvar, tangentbord och annan hårdvara för att komma åt eluttaget.
  4.
  Hitta strömuttaget på kretskortet . Detta är den lilla del som fäster till den externa nätsladden. Inspektera domkraft för skada eller en lös anslutning. De flesta problem beror på en lös lödanslutning.
  5.
  Unsolder i strömuttaget med hjälp av en liten lödning pistol. Löd veke, om möjligt, är till hjälp för att avlägsna lod. Värm upp varje kontaktstift med lod bössa och försiktigt dra i eluttaget och lossa den. Upprepa processen för varje stift för att ta bort vägguttag.
  6.
  Rengör eluttaget genom att ta bort överskottet löda på stiften. Du kan göra detta genom att skrapa den med en vass kniv, eller genom att värma lodet på varje stift att ta bort det. Rengör kretskort där makten Ansluter med samma process. Rengör båda tills du ser ren metall.
  7.
  Sätt in ett nytt eluttaget i hålen i kretskortet. Värm upp varje power jack stift och tillämpa löda. Låt lodet att flyta runt stiftskontakten och vägguttag stift för en stark koppling. Upprepa processen för varje stift på domkraften för att fästa eluttaget på kretskortet.
  8.
  Sätt ihop Acer som sätter tillbaka ärendet. Sätt i skruvarna och vrid dem medurs för att spänna. Installera hårdvara och hårddisken genom att sätta in skruvar och täckplåten. Helt ihop den bärbara datorn genom att vända på dis-församling. Anslut nätsladden och batteriet och slå på den bärbara datorn för att testa. Om det fungerade, bör Acer fungera nu korrekt.

  Tips och varningar


 • Power Jacks ibland skadas av bärbara användarna lämnar stickkontakten i uttaget och försöker att flytta eller bära datorn, stöta i kontakten som kan bryta domkraften. Dra ur kontakten ur uttaget innan du flyttar datorn.
 • Vissa komponenter på kretskortet, som kondensatorer, kan orsaka elektrisk stöt även med frånkopplad ström.
 • inte överhettas kretskortet vid lödning i strömuttaget. Detta kan skada den bärbara datorn. Använd ett lod pistol som har en låg inställning eller använd en låg effekt lödpenna för att undvika överhettning av delikat kretskortet.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man installerar mer RAM i en Dell Dimension 3000

Relaterade artiklar


 • hemlagad patron rengöringslösning
 • hur man tråd dator fläkt
 • hur får man en pc att erkänna ett bluetooth tangentbord med standard?
 • hur man byter Acer Aspire 5100 moderkort
 • hur man skriver ut på Kodak Ultra papper
 • hur man gör laptop återvinning
 • felsökning bärbara Macintosh-datorer
 • hur man stänger av telefonsvararen på en HP 1050 fax
 • hur man läser Packard Bell filer ordbehandlare
 • hur man tar bort viruset bungoton