Dator > hur man installerar en 3,5 diskettenhet i en emachine

 • hur man installerar en 3,5 diskettenhet i en emachine


 • En diskettenhet läser och skriver information på disketter. Även optiska enheter såsom CD och DVD-enheter har blivit mer populärt på senare år, får den tidigare mediaenheten fortfarande vara nödvändigt att läsa information från disketter. Medan eMachine datorer ibland saknar en intern diskettenhet de vanligtvis ändå har den nödvändiga kontakten på moderkortet för att rymma en. Om eMachine saknar en intern diskettenhet babords drev anslutning eller plats att installera en diskettenhet, kan du installera en USB-diskettenhet i stället för en intern modell.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Diskettenheten.
  Diskettenheten kabel.
  Diskettenheten skruvarna.


  1.
  Stäng av eMachine och koppla bort alla kablar från baksidan och en USB-eller ljudkablar ansluten till den främre. Använd med stjärnskruvmejsel för att ta bort de två skruvarna på baksidan av datorn som håller på sidopanelen. Skjut panelen mot baksidan av datorn, ta sedan bort och ställ den åt sidan. Vissa eMachine modeller har en stor frontpanelen som behöver tas bort. Hitta de fyra plastflikarna runt sidorna och botten av frontpanelen och tryck dem på samtidigt tillämpa utåt tryck på frontpanelen tills den dyker upp.
  2.
  Leta diskettenheten viken. Det bör vara precis ovanför hårddiskfacket och under större fack för optiska enheter och kort-läs enhet. Tryck ut plast diskettenheten bay fronten från insidan och ställ fronten åt sidan.
  3.
  Ta bort diskettenheten från brusfritt förpackningsmaterial och sätt in diskettenheten i disketten enhetsfacket genom maskinens framsida. Skjut enheten i försiktigt tills framsidan av enheten är i jämnhöjd med framsidan av ärendet.
  4.
  Sätt skruvarna i sidorna av diskettenheten bukten och trä dem löst i hål i sidorna på diskettenheten. Dra åt skruvarna med stjärnskruvmejsel.
  5.
  Packa diskettenheten kabeln. Leta reda på diskettenheten kontakten på moderkortet. Det är kortare än en IDE-anslutning (där hårddisken och optiska diskar plug in). Ena änden av diskettenheten kabeln ska vara märkt "System" eller "Board. "Denna kontakt kommer att få en ökad plastbit på sidan och anslutningen på moderkortet kommer att ha en lucka i sidan på den. Detta gör det möjligt diskettenhetskabel att passa bara på ett sätt i kontakten. Sätt i rätt ände av kabeln i anslutningen på moderkortet, trycker försiktigt tills anslutningen sitter på plats.
  6.
  Fäst den andra änden av diskettenheten kabeln på baksidan av diskettenheten. Liksom moderkort kommer kabeln slut har ett hack i sidan och på baksidan kommer att ha en lucka i sidan, som endast tillåter att kabeln kan sätta på ett sätt. Tryck försiktigt medan du för in kabeln tills den sitter ordentligt.
  7.
  Anslut en av de små kontakterna strömmen till anslutningen strömförsörjningen stift på baksidan av diskettenheten. Om det inte finns några små kopplingar, kan du behöva använda en adapter, som bör komma med diskettenheten, för att konvertera ett större sammanhang nätaggregat till en mindre. Tryck försiktigt när du ansluter kabeln för att undvika att böja stiften strömanslutning.
  8.
  Tillbaka sidostycket och se till att skruvhålen är korrekt justerade. Om nödvändigt, byt ut de viktigaste fronten. Trä skruvarna i hålen sida på baksidan av ärendet och dra åt med stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka makten, video, tangentbord, mus och ljud kablar på baksidan av datorn.
  9.
  Slå på datorn medan du tittar på grönt ljus på framsidan av diskettenheten. Ljuset ska komma på kort efter att systemet befogenheter och släcks sedan. Diskettenheten har installerats och är klar att använda. Diskettenheten kräver inte att du kan ladda några drivrutiner för att fungera korrekt.

  tips och varningar


 • Om diskettenheten visas inte under ditt system BIOS-inställningar eller i "Min dator" panel av Microsoft Windows och sedan koppla ur och återansluter diskettenhetskabel driveffekt och moderkort kabel.
 • fall kan ha skarpa kanter som bör undvikas.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:bläckstråleskrivare vs laser faxar

Relaterade artiklar


 • Felsökning kod 10 på DVD-ROM av en bärbar dator
 • hur man läser en mac disken på en dator
 • de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage
 • oem bläck vs ersättning bläck
 • hur du uppgraderar Phoenix BIOS när en dator vill inte starta
 • hur man klona ett original-Xbox-hårddisk
 • hur du tar bort säkerheten flash-enhet
 • hur man konfigurerar Mini PCI trådlösa kort på HP bärbara datorer
 • effekter av temperaturen på ett USB-minne
 • hur man kan spara datafiler till ett flashkort