Dator > hur man bygger en multimedia-PC från delar

 • hur man bygger en multimedia-PC från delar


 • En multimedia dator (PC) är en kombination av inre komponenter arbetar tillsammans för att köra program och att använda programmet för att göra riktigt jobb i ett digitalt sätt. Hjärtat i datorn är moderkortet, en så kallad "moderkort" och resten av hårdvara måste matcha spåren och kontakter på den tavlan. Datorn fall måste matcha den typ av moderkortet som används: AT, ATX, Mini-ATX eller Micro-ATX. Styrelsen måste kunna hantera den typ av processor och minne du tänker använda, liksom de hårda kontakter disken (IDE eller SATA) och måste matchas för köpet.

  Du behöver:
  Antistatisk handled band med Jordningssladd
  . Moderkortet (med inbyggd video och ljud).
  Dator fallet med 800-watts nätaggregat minimum, matchas till moderkortet typ (ATX, Mini-ATX, Micro-ATX).
  Skruvmejsel set (både standard och Phillips skruvmejslar).
  En eller flera minnesmoduler, matchade för att arbeta med valda moderkort.
  Datorns processor, matchade för att arbeta med processorsockel på vald moderkortet.
  Hårddisken, matchas ombord sockeltyp (IDE eller SATA).
  CD /DVD läsa-skriva-enhet, matchas ombord socket typ (IDE eller SATA).
  Datorskärmen (måste överensstämma med videon typ jack utgång, såsom DVI etc.
  ).
  PS /2 eller USB tangentbord och mus (PS /2 endast om moderkortet har en sådan kontakt, använd annars USB tangentbord och mus).
  Operativsystem (Microsoft Windows, Linux, etc.
  ).


  1.
  Sätt på en anti-statiskt armband och ansluter i slutet av Jordningssladd något metallföremål. Klippet kan vara ansluten till metall kant på insidan av datorn ärendet som en sista utväg. Handleden-bandet måste användas då man arbetar med inre komponenter i datorn för att förhindra statisk urladdning skador.
  2.
  Ta bort skruvarna från datorns hölje och ta bort locket från den stora öppna sidan av (i regel den vänstra panelen i fallet när man tittar på fallet framifrån). Lägg fall på andra sidan och sedan orientera moderkortet så att alla i uttagen är vända mot baksidan av målet. Den sida med alla elektronik och avgångstider ska vara riktad uppåt, med ljud och video uttagen mot baksidan av målet. Anteckna varje kortplats täcker som behöver tas bort från baksidan av chassit så de bakre kontakterna kan sticka ut genom dem. Använd en skruvmejsel för att skruva loss och ta bort dem. Om de är den typ som är anslutna till fallet med metallflikarna Använd en vanlig skruvmejsel för att bryta loss de som måste avlägsnas.
  3.
  Ställ moderkortet ner på skruven stammarna så skruvhålen i styrelsen matchas med dem, hålla styrelsen i vinkel så att uttagen på baksidan kan glida in i bakre spår först. Sakta sänka hela styrelsen och skruvar in i alla hål i styrelsen och dra ner dem ombonad, men inte alltför hårt. Anslut elkontakter från strömförsörjningen till den stora strömmen kontakterna på moderkortet.
  4.
  In minnesmodulerna i minnesplatserna av moderkortet. Första utgåvan alla handtag på båda sidorna så att de trycks utåt, och sedan linje upp minnesmodulerna med någon guide hack i kärlen. Tryck hårt med tummen på båda ändarna längs den övre kanten av modulerna, placera den första modulen i "Slot 1", den andra till "Slot 2" en så vidare. Spakarna ska fästa stängs så att modulerna när de blir helt insatt.
  5.
  Installerar processorn på processorsockel, efter alla anvisningar som medföljer moderkortet och processorn. Processorn ska vara korrekt orienterad i sockeln och mycket försiktigt föll på plats. Tryck aldrig in sig på en processor, eftersom detta kan bryta stiften På av aggregatet. Montera kylfläkt montering och kylfläns på processorn och anslut fläkten tråden på en av uttagen fläkteffekt på huvudkortet.
  6.
  Placera hårddisken i en ledig intern enhetsfacket mot framsidan av ärendet, och kontakterna vända baksidan av målet. Rada upp monteringshålen med viken hålen och skruva sedan köra ner fast med medföljande skruvarna. Anslut IDE-flatkabeln, eller den tunna SATA-kabeln till baksidan av enheten och den andra änden till den första enheten kontakten på moderkortet. Anslut en nätkabel från fallet strömmen till strömkontakten på enheten. Anslut CD /DVD-enheten på samma sätt.
  7.
  Byt ut alla fall täcker bort och dra åt dem ordentligt. Anslut nätsladden till fallet, ljudkablarna till audio-uttag och även ansluta bildskärm, mus och tangentbord.
  8.
  Slå på datorn. Medan systemet startar, placera operativsystemet installeras skiva i CD /DVD-enheten och starta sedan om systemet och följ alla anvisningarna på skärmen. Om du tillfrågas om hårddisken ska formateras först, svara "Ja. " Starta enligt anvisningar och svara på alla frågor som ställs dig under installationen.

  tips och varningar


 • När du köper alla komponenter som helt ny, se till att köpa "Retail Version" och inte "OEM" version av varje komponent, speciellt om du är ny till att bygga en dator. "OEM" produkter kommer inte med manualer, kablar eller skruvar och kommer att komplicera saker eftersom du kommer att behöva handla alla kablar och andra komponenter var för sig.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man använder en 2,0 gb PQI USB reser hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man fyller bläck cartidges för en Epson Stylus cx8400
 • symptom på ett dåligt grafikkort
 • hur man bygger den ultimata hemdator
 • hur man använder en kortläsare och författare
 • typer av Apple Computer
 • hur man kan bli av adware på en Mac
 • Hur konvertera quicktime till MPEG4 på en Mac
 • hur Flash BIOS med awdflash
 • information om kort CompactFlash
 • hur man uppgraderar minnet marker i en Dell Latitude 600