Dator > hur man ansluter en HDMI-bildskärm till en DVI-port

 • hur man ansluter en HDMI-bildskärm till en DVI-port


 • Stor, högdefinitions-tv har sjunkit i pris under årens lopp till den punkt där det nu är möjligt för vissa typer av datorns ägare-som PC-spelare-att överväga möjligheten att ansluta sina datorer till en stor TV snarare än en konventionella datorskärmen. Problemet med detta är dock att de flesta datorer inte har HDMI-portar, och en del HDTV-apparater inte har DVI-portar, vilket gör att tv och datorer oförenliga. Anslut datorn till en HDTV med en HDMI-port med en DVI-till-HDMI adapterkabel.

  Du behöver:.
  DVI-till-HDMI konverter kabel (båda ändar manliga)


  1
  Köp en video kabel med en DVI-kontakten på. ena änden och en hane HDMI-kontakt i andra änden. Kontrollera att kabeln har tillräcklig längd för att nå från baksidan av datorn till TV-apparatens baksida, plus lite extra utrymme för dig att flytta en av enheterna senare om du behöver.
  2.
  Stäng ner datorn. Ta bort den nuvarande bildskärmskabeln (om tillämpligt) genom att vrida åt tumskruvarna på vardera sidan av DVI-kontakten moturs tills kabeln kan fritt bort.
  3.
  Anslut DVI-änden av DVI-till-HDMI adapter-kabeln till datorns baksida. Om DVI-änden av kabeln har tumskruvarna dras åt tills kabeln är fast förankrat på baksidan av datorn. Använd inte ett verktyg, dra åt tumskruvarna bara till den punkt där man fortfarande kan lossa dem med fingrarna
  4
  Stäng av TV av och ansluta HDMI änden av adapterkabeln. . till en öppen HDMI-port på baksidan av TV. Om din tv har mer än en HDMI-port, kom ihåg numret på den port datorn är ansluten till.
  5.
  Slå på tv igen, och använda fjärrkontrollen eller knapparna på kontrollpanelen för att växla TV till HDMI-port som datorn är ansluten till. I TV kan ha en "no signal" varning visas eftersom datorn är avstängd.
  6.
  Sätt på datorn. Om rätt HDMI-port är vald på TV, är video från datorn visas på skärmen.

  Tips och varningar


 • tegel och murbruk elektronikbutiker tar ofta ut en premie för tillbehör såsom kablar och adaptrar för att deras vinstmarginaler på big-biljett objekt såsom datorer och tv-apparater är så små. Spara pengar genom att köpa en DVI-till-HDMI-kabel på nätet. Konkurrensen mellan nätföretag tenderar att hålla tillbehör avsevärt lägre priser.
 • HDMI-kablar bär ljud-och videodata över samma anslutning, medan DVI-kablar bära videodata. Om du ansluter en TV till en dator med datorns DVI-port, är en separat kabel behövs för att genomföra ljud till TV. Många TV-apparater har 1/8-tums stereoljudkontakter eller RCA (röd och vit) audio-kontakter för att föra ljud från en extern källa, t. ex. en dator. Kontrollera din tv: s bruksanvisning för att bekräfta att den kan visa video genom HDMI-porten när du spelar ljud från 1/8-tums eller RCA-uttagen. Om TV inte kan acceptera separata video-och ljudkällor samtidigt, kommer att högtalarna måste vara ansluten direkt till datorn för att du skulle höra ljudet.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man ansluter en USB till en FireWire-port

Relaterade artiklar


 • typer av skrivare och företag
 • hur man installerar mer RAM i en Dell Dimension 3000
 • knappen för att komma bios för en Toshiba R10 satellit
 • hur man konfigurerar en guide säkerhet konfiguration för en Symantec antivirus server
 • Felsökningsverktyg för Mac
 • hur man defragmentera min c-enhet
 • hur man bygger en egen Maximum PC
 • hur man skriver och radera ett chip flashminne
 • Felsökning dator ljud nätaggregat
 • hur man byter min saknade dell nycklar laptop tangentbord