Dator > hur du tar bort en CPU från en HP laptop

 • hur du tar bort en CPU från en HP laptop


 • CPU (Central Processing Unit) eller processor är den viktigaste del av maskinvaran i din HP laptop som används för att bearbeta information från datorns programvara. Hastigheten på din processor kommer i stor utsträckning avgöra hur snabbt din laptop bearbetar information. Om du använder många riktigt komplexa program på din laptop och det är inte går så snabbt som du vill, chansen att du kommer behöva uppgradera din processor. Detta är inte en mycket grundläggande process, du måste helt isär din bärbara dator för att komma åt CPU-enhet inte tala bort det från din bärbara dator. Detta är en uppgift som kräver mycket koncentration och förmåga att följa anvisningar väl

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Skruvmejsel.


  1.
  Koppla loss kabeln från din bärbara dator och koppla sedan ur batteriet och alla diverse kablar eller kringutrustning.
  2 .
  Placera den bärbara datorn nedåt och ta bort alla synliga Phillips-skruvarna från botten höljet.
  3.
  Placera den bärbara datorn uppåt sedan öppna den bärbara datorn så långt det går. Ta bort de två Phillips-skruvarna sitter bakom varje gångjärn på vardera sidan av skärmen.
  4.
  Lyft LCD-skärmen ur den bärbara datorn bas, och sedan koppla loss bandkabeln från LCD-skärmen och ställ den åt mycket noggrant.
  5.
  Använd en liten skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel. Tangentbordet ramen är en tunn plast remsa mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Ta bort bezel helt och ställ den åt sidan. Detta kommer att utsätta den Phillips-skruvarna säkra tangentbordet på plats.
  6.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra tangentbordet. Lyft upp på tangentbordet och placera den med framsidan ner över styrplattan och handledsstödet. Koppla bort bandkabeln från logikkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den försiktigt åt sidan på ett säkert och stabilt underlag.
  7.
  Ta bort de sex Phillips-skruvar säkra upp höljet. Lyft höljet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Detta kommer att utsätta hela logikkortet och dess komponenter.
  8.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar montering av hårddisken och lyft sedan hårddisken ur den bärbara datorn och koppla SATA kontakten från baksidan av hårddisken och den åt sidan.

  9.
  Ta bort kylflänsen genom att ta bort de fyra säkra Phillips huvud. Kylflänsen är en stjärnformad bit metall med en lång bit koppar sticker ut av det.
  10.
  Använd en Phillips-skruvmejsel för att låsa upp låsskruven på CPU, och lyft sedan om ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  11.
  Installera den nya processorn genom att upprepa steg ett till 10 i omvänd ordning.

  tips och varningar


 • Vissa bärbara HP-modeller såsom "N3xxx"-serien har skruvarna dolda under små gummifötter på undersidan hölje.
 • Var försiktig när du hanterar kylflänsen. Om du släpper det eller bryta det, kommer din bärbara dator fungerar inte alls när du ihop det.
 • Demontering din bärbara dator själv kan upphäva befintliga garantin. Rådfråga din garanti litteratur för att hitta begränsningar av garantin.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man installerar PC133 RAM

Relaterade artiklar


 • hur man installerar RAM på en Eee PC 1000
 • hur du lägger till en extern USB-diskettenhet till Vista
 • hur du fyller HP 22 bläckpatroner
 • hur man konfigurerar en TV för ett ATI 3850 grafikkort
 • hur man kan öka trådlös räckvidd med wifi booster-antenn
 • hur man fyller en Tennessee 350 patron Brother FAX
 • Hur ändrar jag fönstren snabbtangenter i en Dell Inspiron 1500?
 • hur man beräknar belastningen av PC nätaggregat
 • hur man installerar en HP 5610v skrivare
 • hur du installerar ladda ner för Samsung ML-1740 laserskrivare