Dator > Hur kan jag återskapa data från en CD knäckt?

 • Hur kan jag återskapa data från en CD knäckt?


 • Återställning av data från skadade optiska skivor, som repad eller sprucken CD och DVD, kanske inte alltid möjligt. Även om du vidta alla möjliga åtgärder, ibland kan man bara kunna återfå en del av uppgifterna. Sannolikheten för data recovery beror på kvaliteten och omfattningen av skada, kapaciteten hos den data återvinning programvara, och åtgärder som vidtagits för att minska skadorna. I allmänhet repor från mitten och utåt är mindre skadliga än repor som följer spiralen, och större sprickor är mer skadliga än mindre. Om sprickan är stor, skivans data, som normalt inte skall återkrävas

  Du behöver:. .
  Spruckit CD
  Självhäftande etiketter.
  Tape.
  Whitening tandkräm.
  Brasso.
  Mjuk trasa.

  Process


  1.
  Försök att reparera skivan, även marginellt, för de uppgifter återhämtningsprocessen. Om det finns repor runt sprickan, minska omfattningen av skadorna genom att minska repor. Använd en blekning tandkräm, optiker-klassad polish eller ett rengöringsmedel som Brasso att torka skivans yta över repor. Använd en liten mängd och försiktigt arbeta med repor tills de verkar vara bleknar. Torka vätska med en mjuk, torr trasa, från mitten och utåt i långsamma, mjuka rörelser.
  2.
  Håll och position kanterna på CD längs sprickan att anpassa skivan . Håll en helt jämn anpassning och tillämpa en CD-formad klistermärke som fästs på icke-inspelningsbara sidan av skivan. Efter applicering av självhäftande etiketter, kontrollera att skivan är plan längs sprickan. Alternativt kan du också använda tejp längs sprickan, se till att du bara använder ett enda lager, annars kommer skivan att bli för tungt på ena sidan och inte balans när de sätts in i spelaren.
  3.
  Ställ in varvtalet på din CD-spelare till sin lägsta möjliga varvtal (varv per minut), från dess programvara. Om CD snurrar för fort, får etiketten eller tejp Come Undone inuti spelaren och skada interna komponenter. Med sina repor förbättras, och dess spricka tejpade, kommer en trasig CD har de bästa förutsättningarna att ge efter uppgifter om en långsam RPM-spelare.
  4.
  Ladda ner och installera en programvara data återhämtning som "CD Recovery Toolbox", "Unstoppable Copier" eller "Multi Data Rescue. "Dessa verktyg är allmänt tillgängliga för nedladdning, gratis eller för en liten avgift, från olika program banker. Ladda ner minst tre stycken av programvara, eftersom det ofta kan ett program inte kan återskapa data från en skadad CD-skiva, medan en annan kan till. och med 2010, "CD Recovery Toolbox" och "Unstoppable Copier" kan fritt laddas ner, och "Multi Data Recovery" kostar $ 40.
  5.
  Sätt den skadade skivan i datorns CD-facket. Använd en CD-brännare om du har en, eftersom författarna är mer exakta. Belastning och initiera programmet, om programmet kan läsa från skivan, kommer det att visa innehållet på CD. Markera de filer och mappar du vill återställa och förskott genom att klicka på "Nästa".
  6.
  Spara informationen på hårddisken och göra säkerhetskopior på nya skivor. Om programmet inte kan återskapa data, använda någon av de nedladdade andra program. Generellt gäller att om två eller tre dataräddning program inte kan återskapa data, betyder det att CD är för svårt skadad för att kunna ge någon information.

  tips och varningar


 • Du kan öka sannolikheten för en lyckad återhämtning genom att använda samma enhet som användes för att skriva skivan. Om du inte kan återställa data på något av återvinning verktyg, ta din CD till en musikaffär med en CD fordonsreparationslackering maskin. Den fordonsreparationslackering processen kan göra det möjligt att skivan ska läsas.
 • Vissa CD "data aldrig kommer att återvinnas. Gör alltid en säkerhetskopia av viktig information.
 • inte Placera en sprucken cd i en enhet om du inte är villig att ta chansen att enheten förstörs när CD kommer isär inuti.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:komponenterna i en dator server

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Lexmark 37
 • Hur du tar väl hand om bärbar dator och dess skärm
 • hur du ställer in ett Broadcom Bluetooth 2.0 USB-enhet
 • Optical Mouse 3000 instruktioner
 • Hur får man en Panasonic cam att importera filmer till Windows Vista
 • felsökning ladda upp bilder på en Dell Dimension
 • hur man skriver ut på film eller polypropen
 • hur man gör en infraröd kamera spel
 • vad är ett SDHC-kort läsare?
 • hur man ansluter en TV & monitor till en bärbar dator