Dator > information på en Dell Inspiron 1501

 • information på en Dell Inspiron 1501


 • Dell Inspiron 1501-serien bärbara datorer introducerades på marknaden under 2006 med ett genomsnittligt pris börjar på $ 649. Den bärbara datorn har tillverkats för att dra nytta av integrerade trådlösa tekniken samtidigt som en alternativ upplevelse för multimedia presentationer eller visning. De grundläggande laptop ingår ett vanligt 80 GB hårddisk, Windows XP Home operativsystem och ett nytt chassi design som vägde 6. 4 pounds. Dell 1501 är en ättling till Dell E1505 laptop

  Processor och minne

  Dell Inspiron 1501 är den första bärbar dator för att rymma en 64-bitars AMD processor. Den bärbara datorn stöder även Turion 64 och Turion 64 X2 Dual-Core TL-56 processor, vilket ger mer kraft för programvara och Internet-teknik. Random Access Memory (RAM) är utbyggbart från 1 GB till 2 GBs. Konfigurationen av Central Processing Unit (CPU) och minne stödjer multitasking funktioner för Office-paketet program.

  LCD-display

  Inspiron 1501 har en 15. 4-tums 1280 x 800 widescreen-skärm. Du kan konfigurera skarpa 32-till 64-bitars färgbehandling. Men om du tittar på en DVD eller annan multimedia på den bärbara datorn, din bästa upplevelse skulle vara att sitta direkt framför den bärbara datorn. Titta på displayen i vinklar är ganska tufft att göra med 1501. Om DVD-skivor och filmer är vad du behöver 1501, är du bättre att köpa en större modell eller få en fristående DVD-spelare.

  Multimedieknappar

  Inspiron 1501 har inte multimedia kontroller på den bärbara datorn. Multimedia kontroller programmeras via Windows Multimedia modul i kontrollpanelen i Windows operativsystem. Den bärbara datorn har fyra USB-portar, VGA, hörlurar och mikrofon uttag och en minneskortläsare. Chipset för multimedia kontroll är en AC 97 Audio codec-standard.

  Batteritid

  Om du använder din bärbara dator utanför hemmet eller kontoret ger Inspiron 1501 tre timmar och 16 sekunder av ström från en helt batteri med Wi-Fi-switch aktiveras. Batteriet är ett sex-cells batteri med en beräknad livslängd på två år.

  Operativsystem och medföljande programvara

  Inspiron 1501 infördes ursprungligen som en Windows XP Home operativsystem med en AMD-processor. Inspiron 1501 bärbara datorer tillverkade för tunga mobila och företag är Windows XP Professional eller Windows Vista-operativsystem (32-och 64-bitars). Det finns förinstallerad Dell Utility mjukvara som informerar dig om viktiga uppdateringar för Dell applikationer. För multimedia entusiasten finns det en Dell Media Center, som ger enkel åtkomst till foton, bilder, musik och video kontroller.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du kontrollerar din video version drivrutinen

Relaterade artiklar


 • hur man byter en notebook tangentbord
 • hur du ansluter en bildskärm till en IBM laptop
 • Vilka är fördelarna med en bredbildsskärm?
 • hur man flasha BIOS på en dator
 • hur man installerar saknade drivrutiner från ett USB-felkod
 • hur man kommer åt bios på en Dell Dimension 4300s
 • hur man rengör rödvin ur en dator
 • hur man kan anpassa hastigheten minne för Windows XP
 • hur man konfigurerar zebra
 • Nackdelen med en multi-core processor